2BE hakt knoop door: 'Oh Oh Cherso' niet op tv!

dinsdag 6 maart 2012

Het werd al even gefluisterd, maar nu heeft de VMMa de knoop definitief doorgehakt. De Vlaamse versie van het omstreden reality-programma 'Oh Oh Cherso' wordt niet uitgezonden. De eerste beelden op het internet deden meteen heel wat stof opwaaien. 2BE lijkt nu te zwichten voor mogelijke imagoschade door de vele kritiek.

Normaal gezien zou 'Oh Oh Cherso' begin maart starten. Het plotse uitstel van de persconferentie werd door de VMMa verklaard als een optimalisatie van het programmaschema van 2BE.


Maar het verhaal dat de serie nooit het Vlaamse scherm zou halen, ging al snel de ronde. De acht Vlaamse fuifbeesten op het Griekse eiland Chersonissos maakten het volgens bepaalde bronnen zo gortig dat 2BE aarzelde om de reeks op het scherm te brengen.

In de afgelopen weken hulde 2BE zich in een stilzwijgen. In de pers kwamen wel enkele deelnemers aan het woord. Zij verklaarden dat 'Oh Oh Cherso' zeker op tv zou komen.

Maar dat is dus anders uitgedraaid. In een officieel persbericht laat 2BE dinsdagavond weten dat het de Vlaamse reeks van 'Oh Oh Cherso' niet uitzendt. Eerder op de avond verspreidde de zender de beslissing al via zijn Facebook-pagina.

Een aantal fans reageren vol onbegrip. Het is dan ook verbazend dat 2BE de Nederlandse reeks wel op het scherm bracht, maar de eigen Vlaamse serie niet durft uit te zenden.

'Oh Oh Cherso' was al sinds de voorjaarspresentatie een veelbesproken programma. De persconferentie werd plots afgelast. Toen luidde het dat het programma werd verschoven naar de zomer. Maar interne bronnen vertelden, ondermeer aan TV-Visie, dat het nooit tot een uitzending zou komen. Bij 2BE werd dat ten stelligste ontkend. Het ging alleen maar om een 'optimalisatie van het programmaschema'.

Met de mededeling van vandaag, dat 'Oh Oh Cherso' definitief is geschrapt, komt een einde aan een pijnlijk verhaal dat veel te lang heeft aangesleept en waar, laat ons eerlijk zijn, slecht over is gecommuniceerd. Dat 2BE met programma's als 'Benidorm Bastards' en 'Wat Als?' meer de kaart trekt van kwalitatieve tv kunnen we begrijpen. Maar wanneer beslist werd om 'Oh Oh Cherso' te maken, is toch ook niet over één nacht ijs gegaan? Dat durven we tenminste hopen.

OK, ondertussen heeft VMMa een nieuwe directie en zullen de beslissingen anders worden genomen, maar het schrappen van een programma dat eerst groots aangekondigd wordt, is toch wrang. Laat ons hopen dat VMMa hier lessen uit trekt. Er is een oud spreekwoord dat zegt: 'Bezint eer ge begint'. Hopelijk hangt deze spreuk in de kantoren van de nieuwe managers. Het kan maar helpen...

Maar zo zal Vlaanderen dus nooit weten wat zij allemaal uitspookten op Cersonissos. Het blijft voor eeuwig en voor altijd bij deze ene trailer.Lees ook:
2BE start (voorlopig?) niet met 'Oh Oh Cherso'
''Oh Oh Cherso' verdwijnt in de prullenmand'
Deelnemer bevestigt: ''Oh Oh Cherso' komt er wél'
Wendy en Nader uit 'Oh Oh Cherso' in 'studioTVL'
Deelnemer 'Abu Sex' in 'studioTVL': ''Oh Oh Cherso' toch op tv!' (filmpje!)
ohohcherso

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers