7000 mensen lopen de Warmathon in Brugge

vrijdag 22 december 2017

Donderdag was Brugge aan de beurt voor de Warmathon. Start en finish lagen in het feeërieke Minnewaterpark. Het parcours van 2,7 km liep dwars door het Unesco beschermde Begijnhof, wat deze Brugse Warmathon tot een unieke beleving maakte.

Uitzonderlijk voor de Warmathon bleef het Begijnhof later open zodat iedereen 's avonds in dit unieke decor rondjes kon lopen.


De West-Vlamingen waren met 7000 sportievelingen en liepen maar liefst 70 000 euro bij elkaar voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.

Een van de deelnemers was Dirk. Hij liep vier jaar geleden een herseninfarct op waardoor hij enkelzijdig verlamd is. Dirk wandelt al een tijdje samen met Jasper, een laatstejaarsstudent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, om terug zo efficiënt mogelijk een wandeling te leren maken. Dirk stapte in Brugge succesvol over de meet.

De Warmathon reist nog door naar Antwerpen en Leuven. Beide edities zijn intussen volzet.

Volg Music For Life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en live op Eén, Eén+ en Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers