Acteur Piet Römer, De Cock uit 'Baantjer', overleden

dinsdag 17 januari 2012

Nederlands acteur Piet Römer is overleden op 83-jarige leeftijd. Römer speelde in meer dan zestig theaterproducties en in zo'n twintig films. Het Belgische publiek kent Römer vooral als rechercheur De Cock uit de televisieserie 'Baantjer', die tot op de dag van vandaag herhaald wordt op Eén.

Piet Römer werd samen met zijn twelingbroer Paul geboren op 2 april 1928. Na zijn schoolcarrière, ging hij op 14-jarige gaan werken als kolenboer. Enkele jaren later daad hij er toneelschool bij, maar daar stopte hij na een paar maanden al mee.

Zijn eerste rol verzilverde Römer in 1952, in het toneelstuk 'De Witte Vogel'. In de jaren 1960 was Römer voor het eerst op tv te zien. Zijn laatste rol was die van De Cock, met C-O-C-K, in de televisieserie 'Baantjer', waar hij ook in België mee scoorde.


Römer sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Vorig jaar lag hij nog een tijdje in coma, na een zware longontsteking.


Bron: NOS.nl, NRC.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers