Advocaat Vangheluwe dreigt met tegenhouden uitzending 'Ontspoord'

woensdag 27 november 2013

Vanavond start bij VTM de nieuwe fictiereeks 'Ontspoord'. In die serie worden verhalen verteld, gebaseerd op waargebeurde, ophefmakende misdaadzaken. Het programma ligt nu al zwaar onder vuur.

Eerder lieten toppleiters Piet Van Eeckhout en Jef Vermassen al weten dat ze niet over 'Ontspoord' te spreken zijn. Beide advocaten vinden het niet kunnen dat recente grote moordzaken het onderwerp zijn van een fictiereeks. En nu heeft ook de advocaat van ex-bisschop Roger Vangheluwe gereageerd. De man dreigt zelfs met gerechelijke stappen, zo weet Het Nieuwsblad.


'Het kan toch niet dat er een fictieprogramma wordt gemaakt over iemand die misschien nog een proces moet krijgen? Ik moet mijn cliënt nog raadplegen, maar ik sluit niet uit dat wij stappen ondernemen om deze uitzending tegen te houden', zo zegt Vangheluwes raadsman Joris Van Cauter.

Ook Tinny Mast, de moeder van de verdwenen Kim en Ken, nam dinsdag al uitdrukkelijk afstand van 'Ontspoord'. Meer nog, zij lanceerde een oproep om niet naar het programma te kijken.

VTM ziet alvast geen graten in de, veelal, weinig subtiele parallellen van de 'Ontspoord'-verhalen met de realiteit. Regisseur Maarten Moerkerke reageert in Het Nieuwsblad op de ontstane commotie. 'Er is geen enkele reden om zulke maatschappelijk relevante dossiers niet op een fictieve manier te benaderen. Bovendien is er geen sprake van sensatie.'

VTM lanceerde in geen tijden nog een nieuw programma dat zoveel aandacht kreeg als 'Ontspoord'. Afwachten tot vanavond hoe het er allemaal zal uitzien én hoe de reacties na de uitzending zullen zijn. TVvisie houdt alvast de vinger aan de pols.

Bron: nieuwsblad.be - eigen bericht


Lees ook:
Nieuw op VTM: Zesdelige fictiereeks 'Ontspoord'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers