Aftrap nieuwe editie 'Iedereen tegen Kanker'

dinsdag 17 april 2018

Eén en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van 'Iedereen tegen Kanker'. Met de slogan 'Ik daag kanker uit' wordt heel Vlaanderen, bekende en onbekende Vlamingen uitgedaagd om een avontuurlijk, sportief of grappig evenement op het getouw te zetten.

Alle uitdagingen worden geregistreerd op het platform iedereentegenkanker.be. Ook kunnen ze live op facebook gevolgd worden.


Ketnet doet ook mee aan de actie met een eigen uitdaging: 'De Pet op tegen Kanker'. Het ingezamelde bedrag hiervan gaat integraal naar het vakantiekamp dat Kom op tegen Kanker organiseert voor kinderen met kanker.

Elke dag krijgen 110 Vlamingen de diagnose kanker. Ook het succes van de fictiereeks 'Gevoel voor Tumor', die momenteel op Eén te zien is, toont aan dat het thema niemand onberoerd laat. 'Er is al veel vooruitgang geboekt sinds Kom op tegen Kanker 30 jaar geleden opgericht werd', zegt voorzitter Jean-Jacques Cassiman. 'Maar er liggen nog heel wat nieuwe uitdagingen op ons pad. Met deze campagne willen wij mensen sensibiliseren en aanzetten om samen met ons op te komen tegen kanker, want alleen samen krijgen we kanker klein.'

Van 17 april tot 27 mei schuiven bekende en onbekende Vlamingen hun angsten aan de kant of steken de handen uit de mouwen om een uitdaging aan te gaan waarmee ze geld inzamelen.
Zo gaat Wim De Vilder een parachutesprong wagen, gaat Saartje Vandendriessche  in een vol Anderlechtstadion cheerleader zijn en gaat Frank Deboosere in een groen pak 'Het Weer' presenteren.

Het geld wordt in de eerste plaats geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek, daarnaast wordt gezorgd voor goed opgeleide vrijwilligers voor de opvang van patiënten en kunnen patiënten en naasten bij hen terecht voor een luisterend oor, advies of informatie. Kom op tegen Kanker verleent steun aan kinderoncologie, lotgenotenwerking en palliatieve zorg. Ook de strijd tegen kinderkanker wordt onverminderd ondersteund. Voorts wordt er sterk ingezet in preventie.

Op zondag 27 mei monden alle uitdagingen van 'Iedereen tegen Kanker' uit in een live slotshow op Eén. Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis en Steven Van Herreweghe blikken dan samen met de kijkers terug op de uitdagingen tijdens de campagne.

Vorig jaar bracht de actie 3.352.253 euro op. CEO van de VRT, Paul Lembrechts, hoopt dat dit bedrag zal overschreden worden.

‘Iedereen tegen Kanker’ zal in tegenstelling met vroeger vanaf nu ieder jaar plaatsvinden.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers