'Alloo bij de Wegpolitie' toont hartslag van chauffeurs en politieteams

woensdag 3 september 2014

De Belg en zijn heilige koe, nooit was de band tussen mens en machine zo nauw. Elke dag rijden miljoenen mensen met hun wagen op de openbare weg, elke dag worden duizenden onder hen gecontroleerd en bekeurd door de politie.

Luk Alloo vraagt zich af hoe het leven op de autosnelweg eraan toegaat. Daarom rijdt hij in 'Alloo bij de Wegpolitie' mee met de Federale Wegpolitie en is hij aanwezig tijdens alcoholcontroles, grootschalige flitsacties, interventies op de motor, vaststellingen van ongevallen en interventies op de autoweg.


Acht weken lang toont Alloo de hartslag van chauffeurs en politieteams. En als de politie iemand doet stoppen, is het vaak een confrontatie tussen stroper en jager, met af en toe een tweestrijd of krachtmeting, maar even vaak onderling begrip en waardering. Alloo belicht niet enkel de werkzaamheden van de politie, hij heeft ook oog voor de argumentatie van de autobestuurder en analyseert de psychologie van de overtreder en van de arm der wet.

Elke week staat in 'Alloo bij de Wegpolitie' een ander thema centraal. In de eerste aflevering maakt Luk kennis met de manier van werken van de Federale Wegpolitie. Hoe gaan de politiemensen te werk? Waar letten ze op? Hoe leven ze met hun job?

Dagelijks gebruiken honderdduizenden automobilisten de autosnelweg. En die worden allemaal in het oog gehouden door de Federale Wegpolitie: de agenten die vooral letten op de snelheid, kijken of we rijden onder invloed van alcohol of drugs en checken of we de veiligheidsgordel dragen en onze gsm gebruiken achter het stuur. Luk Alloo maakt kennis met de agenten en met hun manier van werken. Alloo rijdt mee met dienstvoertuigen en met anonieme wagens en krijgt zo een beeld van wat er zich allemaal afspeelt op de snelweg.

'Alloo bij de Wegpolitie', vanaf donderdag 4 september om 21.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers