Ambulanciers boos op 'SOS 112'

woensdag 30 januari 2019

De eerste aflevering van 'SOS 112', de nieuwe scripted realityreeks van VTM, is al in het verkeerde keelgat geschoten bij de ambulanciers. 'Ze maken ons belachelijk', klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Met 'scripted reality' is het natuurlijk altijd dansen op een slappe koord. Kijk naar 'De Buurtpolitie', ontzettend populair, maar niet altijd even waarheidsgetrouw of subtiel. Ook de acteerprestaties laten al eens te wensen over. En ook 'SOS 112', de opvolger van 'De Buurtpolitie' die sinds maandag loopt bij VTM, is niet meteen warm onthaald bij de mensen uit het vak.


Een groep ambulanciers is allerminst te spreken over de eerste verhalen die ze in de eerste alevering van 'SOS 112' te zien kregen. Zo was er een stuk over een oude vrouw die met haar teen was komen vast te zitten in het afvoerputje van haar badkuip. De 'creatieve' oplossing van de ambulanciers was al twijfelachtig. Maar vooral het feit dat de twee hulpverleners ook met de situatie, en het dametje, wat zaten te lachen, maakte de échte ambulanciers verbolgen.

'Wij doen onze job met passie, zij maken hem belachelijk. Wij zijn geen clowns', klinkt het onder meer bij de ambulanciers op diverse Facebookpagina's. In Het Nieuwsblad heeft productiehuis Zodiak gereageerd op de heisa: 'We hebben niet de ­bedoeling om een waarachtige docureeks te maken, maar wel een leuk vooravondprogramma voor het hele gezin, gebaseerd op ­echte verhalen.'

Bron: Gazet van Antwerpen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers