Amerikaanse remake van 'Clan' wordt pak harder dan bij ons

zaterdag 11 januari 2014

De succesvolle VTM-reeks 'Clan' zal in Amerika een stuk straffer gespeeld worden. Dat zegt Malin-Sarah Gozin, de Vlaamse bedenkster van 'Clan'. Ze volgt de opstart in Amerika op de voet.

Ook zal de serie in Amerika over verschillende seizoenen worden gespreid.


'Clan' is de succesvolle fictiereeks van VTM waar iedereen in het najaar van 2012 in de ban van was. De serie was een enorm succes en won verschillende prijzen. Het trok ook de aandacht in de VS en kreeg daar een remake.

In 'Clan' besluiten vier zussen de echtgenoot van hun vijfde zus te vermoorden. De zussen werden vertolkt door de actrices Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Maaike Neuville, Kristine Van Pellicom en Inge Paulussen. Dirk Roofthooft speelde 'de Kloot', de terroriserende echtgenoot die vermoord moest worden.

De scenariste van 'Clan', Malin- Sarah Gozin, zegt dat het productiehuis Caviar het verhaal van Clan aan de Amerikanen heeft verkocht maar niet het afgewerkte product. In Amerika is een remake van een niet-Engelstalige serie nodig omdat het onmogelijk is om een serie met ondertitels op tv te brengen.

De remake van 'Clan' in de VS is in handen van Steve Blackman. Hij schrijft momenteel het scenario in overleg met Gozin, Caviar Antwerpen en Los Angeles. Gozin zegt in Het Nieuwsblad tevreden te zijn over de manier waarop hij het verhaal aanpakt.


Lees ook:
Amerikaanse versie van VTM-succes 'Clan' in de maak

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers