Amerikaanse versie van VTM-succes 'Clan' in de maak

zaterdag 2 november 2013

De VTM-serie 'Clan' krijgt een remake in Amerika. Dat staat te lezen op de toonaangevende showbizzsite Variety. Het nieuws werd intussen bevestigd door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

'Clan' gaat over de vier zussen die er alles voor over hebben om hun schoonbroer Jean-Claude ('de Kloot') uit de weg te ruimen. En wanneer dat uiteindelijk lukt, ontfermen twee verzekeringsagenten zich over de zaak om te vermijden dat ze de levensverzekering moeten uitbetalen.

De hoofdrollen in 'Clan' werden onder anderen vertolkt door Dirk Roofthooft, Barbara Sarafian en Maaike Neuville. De reeks werd bedacht door Malin-Sarah Gozin. Bij ons oogstte de serie veel lof en het succes werd eveneens verzilverd met een aantal Televisie Sterren.

Het VAF bevestigde intussen via een persbericht dat er een 'script development deal' is tussen productiehuis Caviar, eOne en de Amerikaanse zender A&E. Volgens Variety zal de Amerikaanse 'Clan' geproducet worden door Steve Blackman. Die schreef al een aantal afleveringen van succesvolle Amerikaanse reeksen als 'Bones' en 'Private Practice'. Caviar zal samen met eOne fungeren als executive producer.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers