Antwerpen heeft geen geld veil voor Villa Vanthilt

woensdag 27 juni 2012

Nu het seizoen van 'Villa Vanthilt' drie weken langer duurt dan voorzien, is de VRT nog op zoek naar een derde gaststad, na Turnhout en Ieper. Antwerpen liet al onmiddellijk verstaan kandidaat te zijn, maar het wil niet betalen om het praatprogramma naar de stad te halen. Momenteel zijn de gesprekken tussen de VRT en het stadsbestuur in volle gang.

Wie 'Villa Vanthilt' in zijn stad wil, moet daarvoor betalen. Zo maakten vorig jaar Roeselare en Dendermonde om en bij de 100.000 euro vrij voor het zomerse programma. Daar denkt Antwerpen niet aan. 'We zullen hen, net zoals bij andere evenementen, logistiek ondersteunen met de organisatie van het evenement, maar betalen om het programma naar hier te halen doen we niet’, zegt evenementencoördinator Peter Vindevogel in Het Nieuwsblad.


Op dit moment onderhandelen de VRT, productiehuis deMENSEN en Antwerpen over een overeenkomst. In Antwerpen beseffen ze dat geld ene struikelblok zal zijn, maar op de beslissing om niet voor 'Villa Vanthilt' te betalen wordt niet terug gekomen.

Marcel Vanthilt is bezig aan zijn laatste week in Turnhout. Na de Ronde van Frankrijk trekt het circus naar Ieper en daarna dus, misschien, naar Antwerpen.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
'Villa Vanthilt' zoekt extra gaststad voor verlengd seizoen
villav

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers