Antwerps parket vraagt om programma 'Cold Case' niet uit te zenden

dinsdag 29 januari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Gisteren kondigde VTM de nieuwe docureeks 'Cold Case' aan. Hierin wordt onderzoek gevoerd naar de moord op de jonge moeder Sally Van Hecke, nu 20 jaar geleden. De makers zijn ervan overtuigd dat ze de zaak kunnen oplossen.

In 'Cold Case' proberen journalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers de 20-jarige oude moordzaak op de Antwerpse Sally Van Hecke op te lossen. Vooral de moeder van Sally vestigt al haar hoop op het tv-programma. Want bij de nabestaanden van Van Hecke leeft vooral het gevoel dat het onderzoek een stille dood is gestorven.

En net daar is men het bij de Antwerpse onderzoekers niet mee eens. Voor het Antwerpse gerecht is de moordzaak op Sally Van Hecke nog steeds een lopend onderzoek. Het parket vraagt VTM zelfs om het programma niet uit te zenden. 'We zijn verbaasd dat er een tv-reeks wordt gemaakt over een lopend onderzoek. Op geen enkel moment zijn we hierover ingelicht, of betrokken bij het maken ervan. We zijn zeer bezorgd dat dit schade zal berokkenen.'

Voorlopig staat de eerste aflevering van 'Cold Case' bij VTM nog gewoon, zoals voorzien, gepland op 7 februari om 21.45 uur.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers