BBC-serie 'The Missing' ontvangt 3 BAFTA TV nominaties

donderdag 9 april 2015

De met Vlaanderen gecoproduceerde BBC serie 'The Missing' heeft drie nominaties voor de BAFTA Television Awards in wacht weten te slepen.

De reeks in regie van Tom Shankland is genomineerd in de categorieën Best Leading Actor (James Nesbitt), Best Supporting Actor (Ken Stott) en Best Drama Series. Daarnaast maakt de reeks ook kans op de Radio Times Audience Award. 'The Missing' werd aan Vlaamse zijde gecoproduceerd door CZAR TV.


De BAFTA Television Awards worden jaarlijks uitgereikt door de British Academy of Film and Television Arts en bekronen de beste televisieproducties die in 2014 op het Britse scherm te zien waren. 'The Missing' wist eerder reeds twee Golden Globes in de wacht te slepen in de categorieën Beste Miniserie of Televisiefilm en Beste Actrice (Frances O'Connor).

Vanaf dinsdag 21 april brengt Eén de meeslepende thrillerreeks 'The Missing', over de verdwijning van een vijfjarige jongetje op vakantie en de zoektocht die daarop volgt.

'The Missing' telt behalve een Britse sterrencast met James Nesbitt, Frances O’Connor en Tcheky Karyo ook acteurs uit ons land als Titus De Voogdt, Emilie Dequenne, Johan Leysen en Maarten Goffin. De reeks werd volledig in ons land opgenomen en gecoproduceerd door het Belgische productiehuis CZAR TV.

Het verhaal
Wanneer het vijfjarige Britse jongetje Oliver Hughes tijdens een vakantie in Frankrijk verdwijnt, begint een zoektocht die bijna tien jaar zal duren. De ingenieuze dramareeks 'The Missing' neemt de kijker mee in het hoofd van Olivers vader Tony. Samen met zijn vrouw Emily en de politie stelt hij alles in het werk om Oliver terug te vinden. Tot alle sporen doodlopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. Maar Tony blijft verbeten verder zoeken. Het zet zijn relatie met Emily zwaar onder druk, en dreigt op termijn ook zijn eigen leven te verwoesten...

De makers
'The Missing' is een productie van New Pictures en Company Pictures, in samenwerking met Two Brothers Pictures en Playground. De reeks werd geschreven door Harry and Jack Williams en geregisseerd door Tom Shankland.

De Belgische coproducenten zijn Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR, Eén en RTBF en BNP Paribas Fortis Film Finance, dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter. The Missing kwam mee tot stand met steun van het Screen Flanders economisch fonds, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers