Bekijk de eerste foto's van het nieuwe 'Blokken'-decor

zondag 17 augustus 2014

'Blokken' bestaat twintig jaar en viert dat met een nieuw decor. Op maandag 25 augustus, de dag waarop Ben Crabbé aan het 21ste seizoen van de populaire quiz begint, zal het decor voor het eerst te zien zijn op Eén.

Maar wij tonen je vandaag in primeur al enkele foto's van het nieuwe decor, het zesde uit de geschiedenis van 'Blokken'.


 

Warm en hip
Het nieuwe decor is warm en hip en baadt in een mix van blauw en geel. De desks van Ben en de kandidaten zijn gemaakt uit notelaar. De eyecatcher van het decor is het logo van 'Blokken', een levensgrote letter 'B' die centraal in het decor is opgehangen.

Een tevreden presentator
Presentator Ben Crabbé heeft zopas de eerste opnameweek achter de rug en is heel blij met het nieuwe decor: 'Een nieuw decor maken voor een dagelijkse quiz is telkens een grote uitdaging. Het moet visueel en vormelijk een stap vooruit zijn, iets helemaal nieuws. En toch moet je je er meteen thuisvoelen. Daar zijn de ontwerpers van dit decor wonderwel in geslaagd. Het decor is nieuw en hip, maar het voelde vanaf de eerste minuut heel vertrouwd aan.'

De ontwerpers
Het decor werd ontworpen door Kevin Houden, artdirector bij deMENSEN, in samenwerking met decorbouwer Pièce Montée en lightdesigner Michiel Mil-bou. Hetzelfde team ontwikkelde recent ook de decors van 'Hotel M' en 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren'.

'Blokken' is een programma van deMENSEN voor Eén.

'Blokken', van maandag tot en met vrijdag om 18.30 uur vanaf 25 augustus op Eén.

Foto:'s Eén - © VRT 2014

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers