Belgacom-CEO twijfelt over plannen Telenet

zaterdag 1 februari 2014

Belgacom is niet gelukkig met de houding van concurrent Telenet. Die lonken naar de SBS-zenders VIER en VIJF. Ze hebben ook helemaal geen vertrouwen in wat Telenet wil gaan doen met de voetbalrechten.

Dominique Leroy zegt helemaal niet 'happy' te worden van wat Telenet van plan is. Zij denken er over na om mee in De Vijver Media, de koepel boven de twee zenders VIER en VIJF, te stappen. Belgacom is bang dat zo het evenwicht tussen de distributiepartners verstoord zal raken. Het zou ook een unicum zijn dat een distributiebedrijf het mee voor het zeggen krijgt in een mediabedrijf. Volgens Leroy kan een productiehuis, een zender en een distributiebedrijf onder één dak geen gezonde situatie zijn. Ze zou graag zien dat Telenet zich blijft beperken tot de rol van distributeur.


Voor Leroy is er nog een pijnpunt, namelijk de joint venture die Telenet wil starten met de Pro League om een voetbalzender te beginnen. Deze zender zou dan aangeboden worden aan alle spelers op de markt om zo alle consumenten de kans te geven om via hun eigen distributeur naar voetbal te kunnen kijken.

Belgacom liet donderdag weten hier ook aan mee te willen doen, waar Telenet dan weer niet mee gediend is. De Pro League wil wel mee werken. Dominique Leroy begrijpt de reactie van hun concurrent niet en net dat doet haar twijfelen aan het opzet van Telenet.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Belgacom voorstander joint-venture Telenet en Pro League

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers