Belgacom droomt van digitale televisie via de ether

donderdag 2 februari 2006

Nu de verkoop via ADSL niet het verhoopte resultaat opbrengt, gooit Belgacom het over een andere boeg. Het telecombedrijf wil ook digitale televisie aanbieden via de ether zodat de signalen met een traditionele antenne te ontvangen zijn. Volgens Belgacom is dit de nieuwe kip met de gouden eieren...

'


De voordelen met dit systeem zijn opnieuw onbeperkt', aldus Belgacom. In verschillende Europese landen is deze technologie al in gebruik, maar in België moet men eerst nog de procedures bepalen om de licenties te kunnen uitdelen.

'De DVB-T Techniek biedt nieuwe kansen en is complementair met de netwerken van de vaste telefoonlijn', aldus woordvoerder Jan Margot.

Met dit systeem worden televisiesignalen via antennes verspreid, vergelijkbaar met radiogolven. Gebruikers moeten voor de digitale signalen wel een decorder gebruiken. Eén bijkomend voordeel is bijvoorbeeld dat ook kleine mobiele toestellen het digitale signaal kunnen oppikken.

Voor het allemaal zover is, moet de overheid nog heel wat werk verzetten. De verschillende gemeenschappen moeten een visie en procedures ontwikkelen.
Bron: VRTnieuws

Iedere ochtend onze nieuwsbrief 'TV-Visie Extra' in jouw mailbox!
Schrijf je nu in via
dit invulformulier  Doen!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers