Belgacom geďnteresseerd in het VRT-zenderpark

maandag 21 april 2008

Ook Belgacom staat op de lijst van gegadigden voor de gedeeltelijke overname van het zenderpark van de VRT. Naast de Belgische telecomreus aast ook de Franse zenderparkenspecialist TDF, Telenet en Mobistar op het zenderpark. In tegenstelling tot eerdere geruchten heeft KPN geen dossier ingediend.

M


aar het is nog zeer de vraag of Belgacom wel degelijk zal meedingen midden juni. De voorbije dagen ontstond er een gespannen verhouding tussen de VRT en Belgacom, omdat de telecomreus op een aantal punten verduidelijking vroeg aan de VRT.

De gedeeltelijke verkoop van het VRT-zenderpark kadert in een plan van de Vlaamse regering. Die wil de ontwikkeling van digitale televisie via de ether stimuleren. Zo eindigen de analoge etheruitzendingen al in november van dit jaar. In het plan staat verder ook het toekennen van frequenties voor digitale televisie.

Het zenderpark op zijn beurt moet dan weer verzelfstandigen, om te vermijden dat de publieke omroep, die natuurlijk ook zal dingen naar frequenties, tegelijk rechter en partij is. De omroep zal zich dan ook geleidelijk helemaal terugtrekken uit het park. De privépartner zal eerst een minderheidsbelang nemen, maar het is de bedoeling dat dit stijgt naar 75% min één aandeel.

De VRT zal dus nog een kwart plus één aandeel in het bezit hebben. Maar dat deel moeten ze in de laatste fase verkopen aan de overheidsholding Participatiemaatschappij Vlaanderen. Het zenderpark telt negen masten met bijhorend vastgoed en apparatuur.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers