Belgacom lanceert HDTV in april

donderdag 7 februari 2008

Belgacom TV zal zijn abonnees binnenkort televisie in hoge definitie aanbieden. De telecomreus zal vanaf april uitpakken met een HDTV-aanbod. Hoge Defenitie Televisie, kortweg HDTV, is een televisiestandaard met veel scherper beeld en geluid.

Sind

s de lente van 2007 biedt het kabelbedrijf Interkabel al HDTV aan. Telenet sprong eind vorig jaar op de kar met een beperkt aanbod. Belgacom volgt nu in april.

Voor de uitzendingen in HDTV zal Belgacom gebruik maken van zijn nieuwe VDSL2-netwerk. Al zeker alle huidige ADSL2+ - gebruikers zullen aansluitbaar zijn op dat netwerk. Belgacom claimt dat in april zo al 60% van de Belgische bevolking zal kunnen genieten van HDTV. Dat percentage zou daarna nog moeten groeien door de uitbreiding van het VDSL2-netwerk.

Dankzij de VDSL2-technologie zal het ook voor Belgacom-abonnees mogelijk worden om een tweede televisie aan te sluiten.

Voor HDTV is er wel een nieuwe decoder nodig. Die wordt sinds januari verdeeld in de Belgacom-winkels. Abonnees die het vorige model huren, zullen bij de lancering van HDTV hun decoder kunnen inruilen voor de nieuwe.

De precieze inhoud van het HDTV-pakket houdt Belgacom voorlopig voor zichzelf. Wel zouden de Olympische Spelen van deze zomer al zeker in HDTV uitgezonden worden. Belgacom zal zijn klanten ook enkele films op aanvraag in HDTV-kwaliteit aanbieden.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers