Belgacom voorstander joint-venture Telenet en Pro League

donderdag 30 januari 2014

In het kader van de verlenging van de tv-rechten, waarvoor het huidige contract in juni 2014 afloopt, wenst Belgacom haar steun aan het Belgische voetbal te bevestigen door voor te stellen deel te nemen aan het jointventure project van de Pro League en Telenet.

Het is de wens van Belgacom dat elke supporter toegang kan krijgen tot alle wedstrijden en magazines, ongeacht zijn operator.


Sinds de lancering van Belgacom TV in 2005 heeft het Belgische voetbal altijd een centrale plaats gehad in het aanbod van Belgacom. Belgacom heeft zich altijd als partner van de Jupiler Pro League opgesteld om een groot aantal wedstrijden gratis uit te zenden op Belgacom 11, de unieke Multi Live-ervaring incluis. Bovendien verleent Belgacom al meer dan twintig jaar haar steun aan talrijke clubs in België, aan de Belgacom League (2e klasse) en aan de Rode Duivels.

Voorstander van een niet-exclusief model
Belgacom pleit voor een niet-exclusief model, om alle voetbalfans de eerste klasse op hun televisie te laten bekijken, ongeacht de operator. Om dit 'voetbal voor iedereen' concreet te maken, wenst Belgacom nu deel te nemen aan deze joint venture die de Pro League en Telenet in het vooruitzicht stellen.

De belangrijkste redenen voor deze keuze: de neutraliteit van het voetbalaanbod waarborgen en het voetbal zo breed mogelijk toegankelijk maken. Belgacom wil daarnaast verzekeren dat de prijzen binnen het budget van elke voetbalfan blijven.

Door de Pro League en de clubs succes op lange termijn en een verhoogde zichtbaarheid te waarborgen wil Belgacom alle actoren van het Belgische voetbal blijven steunen.

Persbericht Belgacom
http://www.belgacom.be

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers