BelgacomTV wijzigt tarieven voetbalkanaal

dinsdag 20 juni 2006

Eind mei kende de Belgische Liga Beroepsvoetbal (de Profliga) de uitzendrechten van het Belgisch voetbal voor drie jaar toe aan de Belgacom Groep. Aan het einde van zijn eerste seizoen kan 11, de voetbalzender van Belgacom TV, een heel positieve balans voorleggen: 306 uitgezonden wedstrijden en 778 gescoorde doelpunten.

P


er speeldag van het kampioenschap werden niet minder dan 76 camera's en 380 medewerkers ingezet. Op zijn lauweren rusten is echter niet aan 11 besteed: alles is reeds in gereedheid gebracht om het seizoen 2006-2007, dat op vrijdag 28 juli aftrapt met de wedstrijd Club Brugge–AA Gent, nog boeiender in beeld te brengen.

Om het de liefhebbers van koning voetbal helemaal naar wens te maken, werd het voetbalaanbod aangepast op basis van twee sleutelwoorden: vereenvoudiging en een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Ziehier de belangrijke wijzigingen in het voetbalaanbod van 11 en Belgacom TV voor het seizoen 2006-2007. Deze wijzigingen gaan in op 20 juni 2006:

De abonnementen
De enige twee abonnementsformules die nog worden gecommercialiseerd zijn All Foot en My Club Away.

  • Er wordt niet geraakt aan de inhoud van My Club Away. Dit abonnement geeft recht op 17 wedstrijden op verplaatsing van een team van de Jupiler League dat de klant zelf kiest. Laatstgenoemde kan dus naar het stadion trekken om zijn favoriete team thuis aan het werk te zien en de andere wedstrijden op 11 bekijken wanneer het team op verplaatsing speelt. My Club Away zal 7,95 EUR/maand kosten gedurende 12 maanden, d.w.z een daling van het tarief met 4,6% over één jaar.
  • All Foot zal zijn naam nog meer eer aandoen dan het voorbije seizoen: naast de 306 wedstrijden van de Jupiler League hebben de abonnees ook toegang tot ViaCalcio en 114 topwedstrijden van de Italiaanse Serie A, d.w.z 420 matchen per jaar. All Foot zal worden gefactureerd tegen 19,95 EUR/maand gedurende 12 maanden, goed voor een tariefdaling van 4,24% over één jaar.

De formules Top Foot en ViaCalcio, die vorig seizoen werden aangeboden, worden afgeschaft. Binnenkort zullen de klanten een brief met alle noodzakelijke informatie toegestuurd krijgen.

Pay-per-view
Voor de formule "pay per view" wijzigt er niets aan de inhoud: Belgacom TV-klanten kunnen elk weekend 6 van de 9 wedstrijden van de Jupiler League aankopen. Een aanzienlijke aanpassing is er wel in het tarief, dat ook sterk wordt verlaagd: elke match die via "pay per view" wordt aangekocht, zal 5 EUR kosten, in plaats van het bedrag van 8 EUR dat vorig seizoen nog werd gevraagd.

Eén wedstrijd ongecodeerd op de buis
Zoals vorig jaar sinds april reeds het geval was, hebben de Classic+-abonnees de mogelijkheid om een exclusief en live wedstrijd van de Jupiler League te bekijken, evenals wedstrijden van de tweede divisie en uitzendingen die tijdens de week op het kanaal 11 worden aangeboden, en dit zonder een bijkomend abonnement te nemen. Voor de Classic+-abonnees van Belgacom TV zijn de eerste affiches Club Brugge-AA Gent op 28 juli, Standard- Charleroi op 4 augustus en Anderlecht-Club Brugge op 27 augustus 2006.

11 is ook meer dan wedstrijden die live worden uitgezonden. Tijdens de week stelt 11 programma's voor met de hoogtepunten van de Jupiler League of het Italiaanse voetbal.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier DOEN!

Persbericht Belgacom TV
http://www.belgacom.be/tv

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers