Ben Roelants: 'De mayonaise tussen Kristien en mij plakt'

maandag 10 november 2008

Ben Roelants mag samen met Kristien Maes het Eén-commentaar tijdens het 'Junior Eurovisiesongfestival' in Limassol leveren. 'Een evidente keuze', zo blijkt. Van wrijvingen tussen de twee is dan ook geen sprake, tenzij dan over Bens been. Roelants en Maes reizen op woensdag 19 november af naar Cyprus.

W


it-Rusland en Georgië zijn Ben alvast bijgebleven als opvallende inzendingen. Over de toekomst van Vlaanderen op het Songfestival blijft Roelants voorzichtig. 'Na november bekijken we of we ermee doorgaan', zegt hij. 
  
Ben Roelants en Kristien Maes mogen net als vorig jaar in Rotterdam opnieuw het Eén-commentaar leveren tijdens de finale van het Junior ESF. 'Een evidente keuze', zeg Ben. 'Iedereen vond dat de mayonaise tussen ons beide plakt en ik vond dat eigenlijk ook wel. Kristien is een ontzettend toffe madame.'

Het duo reist woensdag 19 november af naar Limassol. Ben verheugt zich nu al op een letterlijk nauwe samenwerking: 'Tijdens de uitzending zitten we in een kleine cabine en dan is het belangrijk dat je goed overeenkomt. Soms wrijft Kristien eens over mijn been en ik vind dat wel plezant', grapt Roelants.

Buiten die wrijvingen over Bens been zal het commentatorenduo zich nog op een andere manier voorbereiden op de commentatorenklus. 'We gaan natuurlijk de andere kandidaten bekijken en we hopen dat we nog wat tips aan Oliver kunnen geven om zijn optreden te optimaliseren. En we gaan Cyprus een beetje verkennen. Tevens zullen we niet vergeten om het thema van dit jaar in de verf te zetten. We mogen niet vergeten dat het ook ten voordele van Unicef is.'

'Na november zien we of we al dan niet met het Junior ESF doorgaan'
Bij de andere deelnemers is vooral Wit-Rusland blijven hangen bij Ben. 'Leuk nummer. Over de tekst ga ik me niet uitspreken. Elk land zal wel proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, veronderstel ik.' Ook Georgië vindt Roelants best charmant: 'Onvoorstelbaar dat die met 'bzzz bzzz' een gans liedje kunnen bouwen. Er is een groot imker aan mij voorbij gegaan.'

Het Junior ESF moet dit jaar nog plaats vinden, maar het weerhoudt Eén er niet van om toch al een oproep te doen voor Junior Eurosong 2009. Is dat al een zekerheid? 'We moeten sowieso al starten met de inschrijvingen, maar anderzijds moeten we ook na november zien of we er al dan niet mee doorgaan. Het is nog niet vastgelegd of we doorgaan. Laat ons zeggen dat we nog een beetje afwachten.' En als het doorgaat is Roelants weer presentator? 'Da's geen evidentie, maar als ze mij vragen doe ik het graag weer.

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

DOSSIER: Junior Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers