Beschuldigde Ketnet-wrapper schreeuwt onschuld uit

zondag 5 augustus 2012

Melvin Klooster, de 29-jarige Ketnet-wrapper, werd vorige week door een vriendin van verkrachting beschuldigd. De jongeman heeft nu voor het eerst zelf gereageerd. 'Ik heb niemand verkracht, dat is mijn stijl niet', aldus de presentator in Het Nieuwsblad. De VRT heeft hem voorlopig op non-actief gezet.

Melvin Klooster blijft volhouden dat hij niemand heeft verkracht. 'Wij hadden seks als normale mensen', zo zegt hij nu. Melvin Klooster begrijpt de beslissing van de VRT wel om hem van het scherm te houden tot de zaak helemaal uitgeklaard is, maar toch hoopt hij snel weer aan de slag te kunnen. 'Als vader van een tweejarig dochtertje begrijp ik maar al te goed dat ouders zwaar tillen aan deze feiten. Het ergste aan deze hele zaak is dat ik mijn passie niet meer kan uitoefenen. Maandag heb ik een gesprek met de VRT. Ik hoop eindelijk op goed nieuws', aldus de wrapper in Het Nieuwsblad.

Bij de VRT nemen ze echter nog steeds een afwachtende houding aan. Het is niet zeker dat Klooster zijn job snel terugkrijgt. 'Omdat de voorbije week zo hectisch was, heeft de netmanager van Ketnet de kans nog niet gehad om naar Melvins verhaal te luisteren', zo zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. Zeker tot dan, en vermoedelijk tot wanneer het onderzoek volledig is afgerond én de onschuld van Klooster bewezen is, keert hij niet terug op het scherm.

De Antwerpse politie liet intussen weten dat de vrouw die Melvin Klooster beschuldigde haar verklaring heeft laten aanpassen en heeft gezegd dat een vervolging niet nodig was. Klooster is ook nooit echt aangehouden geweest en er is geen contactverbod opgelegd. Dat heeft de advocaat van de wrapper bevestigd. Het duurt nu nog enkele weken eer we weten wat er met de aanklacht zal gebeuren.

Bron: nieuwsblad.beLees ook:
Ketnet-wrapper van het scherm door onderzoek naar verkrachting

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers