Binnenkort HD ontvangst met TV Vlaanderen

maandag 22 januari 2007

Digitale televisie via satelliet, en zeker TV Vlaanderen, biedt nu al een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De opkomst van breedbeeldtelevisie loopt samen met de vraag naar deze uitstekende kwaliteit.

H


igh Definition Television (HDTV) is nu een nieuwe techniek voor uitzendingen, ontvangst en hardware die dit alles nog meer in de verf zet. Gevolg: een haarscherp in beeld gebrachte sportwedstrijd, film of ander televisieprogramma. HDTV brengt het bioscoopgevoel definitief in de huiskamer. Dankzij de HDTV-techniek kan het beeldscherm uit veel meer beeldpunten (pixels) worden opgebouwd dan voorheen. Ook TV Vlaanderen zal dit jaar een High Definition (HD) pakket aanbieden aan de Vlamingen om zo overal en altijd te genieten van deze voordelen. "Onze techniek laat nu reeds toe om het HD-signaal door te sturen via de ASTRA satelliet", geeft Kurt Pauwels, Algemeen Directeur TV Vlaanderen, aan, " maar tot op heden waren er nog te weinig zenders en ontvangers die het voor de consument en dus ook voor TV Vlaanderen aanvaardbaar maken om een HDpakket samen te stellen". Kurt Pauwels voorziet echter wel dat 2007 de start van HD zal worden voor zowel de zenders als de hardware van TV Vlaanderen en een interessant HDpakket zit dan ook in de pipeline voor alle Vlamingen die voor TV Vlaanderen kiezen. Meer details over dit HDpakket van TV Vlaanderen zullen bij de lancering bekend gemaakt worden.

Lees ook :

Al 30.000 klanten voor TV Vlaanderen

Persbericht TV-Vlaanderen
http://www.tv-vlaanderen.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers