Binnenkort nieuw op VIER: 'Matchmakers'

woensdag 28 maart 2018

In 'Matchmakers', nieuw op VIER, smeedt Jani liefdescomplotten en laat singles daten zonder dat ze het weten. Dit uiteraard met hulp van hun vrienden.

Het nieuwe feelgood-programma toont wat er gebeurt als een single toevallig iemand leuk tegen het lijf loopt, maar niet weet dat hij aan het daten is, dat alles gefilmd wordt en zijn vrienden live meekijken.


'Iedereen heeft in zijn vriendenkring wel iemand die single is', zegt Jani, 'iemand waarvan je denkt, zo iemand tof en nog geen lief.' Dan verschijnt Jani op het toneel en smeedt hij elke week een gedurfd complet met de vrienden van de single. Samen met de vrienden kiest Jani drie singles uit die perfect bij de single passen en samen zorgen zij ervoor dat de matches elkaar toevallig ontmoeten.

'Matchmakers' laat singles daten zonder dat ze het weten en dat tot drie keer toe en hoopt op liefde, maar zit wel al boordevol vriendschap.

Steeds meer mensen zijn single in Vlaanderen en men verwacht dat tegen 2060 de helft van de volledig Vlaamse bevolking alleenstaand zal zijn. Vrijgezellen gaan vooral online op zoek naar een geschikte partner en dat zorgt uiteraard voor de nodige datestress. Als nu een vrijgezel, zoals het vroeger ging, als bij toeval iemand leuk ontmoet, iets leuk samen meemaakt met een toffe persoon, die ook single blijkt te zijn en ook op dezelfde golflengte zit. Wat kunnen dan de gevolgen zijn? Dat is wat gebeurt in 'Matchmakers'.

Tijdens de eerste uitzending maken de kijkers kennis met de achtentwintigjarige Zita uit Gent, die al twee jaar single is. Zij vindt het ook stilaan tijd voor een nieuwe relatie en dat vinden haar vrienden ook. Daarom hebben zij haar ingeschreven. In de tweede uitzending komt Koen aan bod, een copywriter bij KBC met Limburgse roots, die nu in Kessel-Lo woont. Koen date wel af en toe, maar niettegenstaande hij een sociale kerel is, zal hij niet gemakkelijk spontaan op een vrouw afstappen. Zijn vrienden vonden het dan ook de hoogste tijd om enkele liefdescomplotten te smeden.

Met ‘Matchmakers’ treedt Jani uit zijn comfortzone: 'Het is de allereerste keer dat ik een studioprogramma doe. Het was heel spannend en tof, maar ik moet wel bekennen dat ik enorm zenuwachtig was.'

'Matchmakers’, vanaf midden april op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers