Binnenkort nieuw op VTM: 'Deadline 25/5'

maandag 24 maart 2014

De politici staan in stelling en tellen af naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. In de aanloop naar 25 mei 2014, de 'moeder aller verkiezingen', brengen VTM, Gazet van Antwerpen en ATV gedurende 8 weken 'Deadline 25/5'.

'Deadline 25/5' is een eigentijdse fictiereeks met Antwerpen, de journalistiek en de politiek als hoofdingrediënten.


Naar analogie met 'Deadline 14/10', over de verdwijning van een jong meisje tijdens de campagne voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van 2012, is 'Deadline 25/5' een thriller die speelt tegen de achtergrond van de verkiezingen van 25 mei 2014. De kijker zal dan ook getuige zijn van de strijd tussen de burgemeester van ’t Stad en de minister-president van Vlaanderen. Een veelbesproken en dramatisch CO-ongeluk in een basisschool is dit keer bepalend voor het persoonlijk en professioneel leven van journaliste Marianne Smidt en voor het politieke reilen en zeilen in Antwerpen. En bij uitbreiding zelfs de rest van het land.

De kijker krijgt met 'Deadline 25/5' opnieuw gedurende 8 weken een real time-experience. De fictiereeks loopt bij VTM en ATV simultaan met de echte verkiezingscampagne, met de grote ontknoping in de week voor de verkiezingen.

De regie van 'Deadline 25/5' is in handen van Maarten Moerkerke (o.a. 'Deadline 14/10', 'Spike', 'Zone Stad'). Ed Vanderweyden (o.a. 'Deadline 14/10', 'Code 37', 'Zuidflank', 'In Vlaamse Velden') tekent voor het concept en is senior writer van de reeks.

Deadline 25/5 is een productie van Menuet (o.a. 'Code 37' -De Film en de serie-, 'Zuidflank', 'In Vlaamse Velden', 'De helaasheid der Dingen' en 'The Broken Circle Breakdown'), en een samenwerking van Gazet van Antwerpen, ATV en MEDIALAAN.

Haar stem maakt het verschil
Na anderhalf jaar onder het bewind van burgemeester Bert Coenen gaat in ’t Stad alles zijn gangetje. De dingen waar- over gezeurd werd voor de verkiezingen van 2012, zijn ook de dingen waarover men in 2014 zeurt. En ondertussen maken Antwerpen, Vlaanderen en België zich op voor de moeder aller verkiezingen die de toekomst van het land zal bepalen, op 25 mei 2014.

Marianne Smidt werkt niet langer als journaliste, waardoor ze meer tijd heeft voor zichzelf en voor haar zoontje Seppe. Haar rustige leven wordt echter door elkaar geschud wanneer Seppe en zijn klasgenoten het slachtoffer worden van een CO-vergiftiging op school. Een ongeluk met dramatische gevolgen en er wordt druk gespeculeerd over de oorzaak. Alles wijst op een menselijke fout, maar Marianne vermoedt dat er meer aan de hand is. Ze pikt haar job bij Gazet van Antwerpen terug op, want ze gelooft principieel dat de waarheid moet verteld worden. Altijd en overal.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht én de kans op een meerderheid in het Vlaams Parlement is de CO-vergiftiging geen geschenk voor Bert Coenen. De VDU-kopman heeft immers ook nationale ambities en moet een vlekkeloos parcours afleggen wil hij het op 25 mei 2014 halen van Willem Vermaelen, de huidige minister-president van Vlaanderen.

Burgemeester Bert Coenen mikt hoog. Hij wil niet alleen een meerderheid in Vlaanderen. De echte inzet is de splitsing van het land en een onafhankelijke republiek Vlaanderen...

Antwerpen, de arena van 'Deadline 25/5'
Antwerpen is dé arena waarin de fictie van 'Deadline 25/5' realiteit wordt. Dat is geen toeval. Antwerpen is naast het economische hart van Vlaanderen, een bruisende melting pot en een permanent politiek laboratorium. Haast alle politieke vernieuwingen zien hier het levenslicht. Niet zelden zet Antwerpen de politieke trend voor Vlaanderen én België.

De kijker zal in 'Deadline 25/5' Antwerpen in al zijn facetten zien. De opnames gingen door in onder andere de Diamantbuurt, ’t Schoon Verdiep, de Roma, de Zuiderkroon, de gebouwen van Mediahuis, het Zuid en de haven.

'Deadline 25/5', vanaf donderdag 3 april om 21.45 uur op VTM.
'Deadline 25/5', vanaf zondag 30 maart om 20.00 uur met herhaling om 22.30 uur op ATV.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers