Binnenkort op Eén: 'Wolven'

donderdag 15 november 2012

Vanaf 4 december zitten de kijkers goed bij Eén voor de nieuwe spannende politiereeks 'Wolven'. Dertien weken lang volgt Wolven commissaris Thomas Verhaege en zijn collega's van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de Federale gerechtelijke politie Antwerpen.

Axel Daeseleire, Lotte Pinoy, Gene Bervoets, Maarten Goffin en Simone Milsdochter tekenen voor de hoofdrollen.


Met 'Wolven' pakt Eén vanaf 4 december uit met een nieuw soort politiereeks. Hoofdpersonage Thomas Verhaege (Axel Daeseleire) en zijn collega’s van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de Federale gerechtelijke politie Antwerpen, richten zich immers niet op de misdaden van de man in de straat, maar gaan resoluut achter de sleutelfiguren van de georganiseerde misdaad aan.

Het team van 'Wolven' bindt de strijd aan met oplichters en mensen die illegale financiële constructies opzetten, zoals btw-carrousels. Financiële criminaliteit is vandaag de misdaad bij uitstek en internationale netwerken domineren zowel de economie als de misdaad. Het financiële systeem staat dan ook meer dan ooit onder druk.

Steven Perseyn (Gene Bervoets) heeft als hoofdcommissaris de leiding over het team, dat verder bestaat uit commissaris Thomas Verhaege, hoofdinspecteur Lena Beckers (Lotte Pinoy), commissaris Iris De Witte (Simone Milsdochter) en inspecteur Tarik Ibdalkassem (Maarten Goffin).

Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin doen er alles aan om het misbruik aan banden te leggen, maar zonder het te weten, kruisen ze daarbij het pad van een criminele organisatie waarin ook vooraanstaande mensen uit de politiek en het bedrijfsleven belangen hebben. Het dossier blijkt veel complexer dan ze aanvankelijk dachten. Ze raken persoonlijk betrokken en daarbij komt hun leven en dat van hun geliefden in gevaar...

Opnames in Antwerpen...
'Wolven' speelt zich vooral af in Antwerpen, een economische metropool en een van de draaischijven van de Belgische economie. Maar op plaatsen waar veel economische activiteit is, is er altijd ook een schemerzone waarin criminelen de economische bedrijvigheid proberen uit te buiten. Dat is ook het geval in Antwerpen.

In Antwerpen werd onder meer gedraaid in het Museum voor Schone Kunsten, de haven, de opera, de gevangenis, de Antwerp Tower, Antwerpen-Noord en op Linkeroever. Wolven kon daarbij rekenen op de steun van de stad Antwerpen en het Antwerp City Film Office.

... en op Curaçao
Het speurdersteam van Wolven beperkt zich niet tot België, maar onderzoekt ook de geldstromen die van en naar buitenlandse belastingparadijzen gaan. In de eerste afleveringen trekken Thomas Verhaege en zijn collega Lena Beckers naar Curaçao om een spoor te onderzoeken in een belangrijke fraudezaak. Het leidt hen naar de Belgische ambassade in Curaçao. Voor de opnames streek de Wolven- ploeg twee weken neer op Curaçao, waar ze samenwerkte met het Curaçao Toeristen Bureau Europa.

Productie
De regie van 'Wolven' werd verzorgd door Stef Desmyter ('Katarakt', 'Sedes & Belli', 'F.C. De Kampioenen') en Rik Daniëls ('Flikken', 'Thuis'). De scenario's zijn van Jimmy Simons ('Kinderen van Dewindt', 'Goesting'), Luc Gadisseur ('Thuis', 'Kinderen van Dewindt'), Dirk Nielandt ('Witse') en Patrick Kreydt ('Louislouise') naar een verhaal van Stef Wouters. Kris Peeters produceerde de reeks in samenwerking met Antonino Lombardo van Prime Time. 'Wolven' kon rekenen op de gewaardeerde medewerking van Ecofin, de Federale Politie, de stad Antwerpen en Curaçao. De reeks werd gerealiseerd met de steun van Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, het BNP Parisbas Fortis Film Fund, Concentra en Demasure bvba.

'Wolven', vanaf dinsdag 4 december om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers