Binnenkort Waalse versie van vtm?

woensdag 15 december 2010

Het bericht over de mogelijke verkoop van VT4 en VIJFtv zorgt voor heel wat nervositeit en speculatie. In een eerste reactie laat VMMa-directeur Peter Quaghebeur weten dat hij een Waalse vtm overweegt, als RTL naar Vlaanderen komt.

Eén van de mogelijke kandidaat-overnemers van de Vlaamse SBS-zenders is RTL. Als de RTL-groep VT4 en VIJFtv in handen krijgt, overweegt de VMMa om ook in het zuiden van ons land tv te maken.


'Als enige zender met nationaal bereik zou RTL dan immers een te groot voordeel hebben op de advertentiemarkt', verklaarde Quaghebeur tijdens een vragenronde na een speech.

Momenteel is RTL alleen in Wallonië actief. Met RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL is de zendergroep de enige en grootste commerciële speler in het Waalse televisielandschap. Voor RTL is Vlaanderen al langer een blinde vlek. Met de mogelijke verkoop van VT4 en VIJFtv is er voor RTL nu weer een mogelijkheid om voet aan wal te krijgen in Vlaanderen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: De Standaard


Lees ook:
John de Mol bevestigt interesse SBS6, Net5 en Veronica
ProSiebenSat.1 overweegt verkoop SBS-zenders in Vlaanderen en Nederland

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers