''Blind Date' was opgezet spel' (filmpje!)

donderdag 1 maart 2012

Grote desillusie sinds woensdag bij de fans van het vtm-spelprogramma 'Blind Date' uit de jaren '90. Op Q-music deed toenmalige presentatrice Ingeborg namelijk uit de doeken dat alles wat in het programma gebeurde op voorhand was vastgelegd. De versprekingen, de bloopers,... alles was op voorhand uitgeschreven en werd gerepeteerd.

'Op de redactie lachten we met het publiek dat niets doorhad', zei Ingeborg woensdag in een radiointerview op Q-music. 'Ik vond het best lastig om de héle tijd te liegen. Daarom ben ik er na een tijd ook mee gestopt.' De laatste reeksen van 'Blind Date' werden gepresenteerd door Elke Vanelderen, nu MNM-dj.


Eén van de meest legendarische bloopers uit Ingeborgs 'Blind Date'-tijd is ongetwijfeld de blote borst van een kandidate. 'De borst was tijdens de repetitie al eens tevoorschijn gekomen. De dame droeg tijdens de opname opnieuw die veel te strakke blouse, zonder bh eronder aan. De nipplegate was dus voorspelbaar', zo zegt Ingeborg daarover nu. Het moment is nog steeds een hit op het itnernet. 'Onterecht denken mensen nog steeds dat dit echt is', aldus Ingeborg.


Toch wil Ingeborg niet gezegd hebben dat álles aan 'Blind Date' fake was. De jager (de kandidaat die achter het scherm stond, nvdr) koos zijn prooi wel zelf. 'Na het showgedeelte werd het 'waanzinnige realiteit', zegt Ingeborg in Het Nieuwsblad. 'Zodra de kandidaten op reis vertrokken, waren het geen acteurs meer, maar mensen.' Ook  de nabespreking van de reis, in de daaropvolgende aflevering, was niet gerepeteerd en authentiek.

Bron: Het Nieuwsblad - Q-music

vtm

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers