Bourgeois tegen avant-première 'Flikken'

vrijdag 1 september 2006

Belgacom TV zendt het achtste seizoen van de Eén-reeks Flikken in avant-première en tegen betaling uit. Mag niet, zegt Minister van Media Geert Bourgeois: "Programma's die met belastinggeld gemaakt zijn, moeten eerst op het open net uitgezonden worden."

D


e VRT maakte gisteren bekend dat abonnees van Belgacom TV het nieuwe Flikken-seizoen nu al in avant-première kunnen bekijken. De eerste aflevering is gratis, voor het vervolg moet de kijker 2 euro per aflevering betalen. De overeenkomst met het digitale platform loopt tot 30 november, pas daarna wordt Flikken uitgezonden op de openbare omroep.

Minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) is het echter helemaal niet eens met deze beslissing. "De programma's van de VRT worden met belastinggeld betaald en moeten eerst in open net uitgezonden worden. Pas nadien kan het eventueel tegen betaling aangeboden worden op aanvraag. Wat de VRT doet, druist fundamenteel in tegen alle principes.''

De VRT ziet evenwel geen graten in een betalende avant-première van Flikken. ,,We hebben dit juridisch bekeken: er is geen enkele regel die dit belet'', verdedigt woordvoerster Diane Waumans. ,,Wij hebben het recht om inkomsten te genereren want we moeten financieel gezond blijven.''

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook :

'Flikken' in preview op Belgacom TV

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers