Bourgeois wil digitale ethertelevisie in 2008

woensdag 25 oktober 2006

Minister van Media Geert Bourgeois wil in 2008 overschakelen van analoge naar digitale ethertelevisie. Dat schrijft de krant De Tijd vandaag. Momenteel is er in België slechts een beperkt aanbod digitale ethertelevisie.

V


ia een decoder is het mogelijk om in grote delen van ons land de zenders van de VRT gratis te ontvangen via een digitale antenne. Ook het analoge signaal van die zenders is nog steeds te ontvangen. Maar dat laatste zou dus binnenkort verdwijnen.

In 2008 wil Bourgeois definitief overschakelen van analoge naar digitale ethertelevisie. Bovendien wil hij ook het aanbod uitbreiden. Naast de VRT-zenders zouden ook tal van andere zenders beschikbaar moeten zijn, zoals bijvoorbeeld de commerciële zenders VTM en VT4. De Vlaamse Regering kreeg enkele maanden geleden al een aantal frequenties voor die zenders.

Mogelijk gaat de Vlaamse Regering de verspreiding van die zenders uitbesteden aan een partner. Vooral Belgacom zou geïnteresseerd zijn. De voormalige telecommonopolist hoopt via digitale ethertelevisie zijn huidige televisieklanten (via dsl) nog beter te bedienen en ook het bereik van zijn aanbod uit te breiden.

Bron: De Tijd

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers