Brahim presenteert Vlaamse versie 'Ali B Op Volle Toeren' op En

vrijdag 6 april 2012

Zanger, Ketnet-presentator en MNM-dj Brahim presenteert dit najaar een nieuw programma op Een. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt in 'De Avondshow' op MNM. Daarin brengt hij jonge hiphoppers samen met gevestigde namen uit de Nederlandstalige muziek.

In het nieuwe programma laat Brahim acht jonge hiphoppers kennismaken met acht artiesten die zich helemaal aan de andere kant van het muzikale spectrum bevinden: gevestigde Vlaamse zangers en zangeressen. Kennen de jonge talenten van vandaag hun oudere evenknieën nog? En hoe staan ze tegenover elkaar? Jong en oud verdiepen zich in elkaars wereld, over verschillende generaties en muziekstijlen heen, en wagen zich aan een eigen interpretatie van elkaars nummers. Een interpretatie die ze ook live voor elkaar zullen brengen.

Het programma tast het spanningsveld af tussen jong beloftevol talent en oudere gevestigde waarden. Op het eerste gezicht zijn er meer verschillen dan gelijkenissen, maar beide partijen vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor muziek.

Brahim presenteert
Met roots in de hiphop maar ook ervaring in de Vlaamse muziekwereld is Brahim de geknipte man om het programma te presenteren:

'De makers hebben me naar eigen zeggen gekozen om de link die ik heb met zowel jonge hiphoppers als gevestigde waarden. Ik ken de leefwereld van die jongens, die niet altijd de kans krijgen om van zich te laten horen, terwijl er toch heel sterke muziek tussenzit. En ik ken ook de andere kant, die van de Vlaamse artiesten.'

Brahim hoopt dat de reeks een brug zal slaan tussen verschillende generaties: 'Ik heb het programma gevolgd in Nederland en ik ben naar het concert geweest. Wat me daar opviel, waren de gigantisch verschillende culturen en leeftijden die daar bij elkaar kwamen. De ene was daar voor die jonge gasten, de andere voor die bekende zangers en zangeressen. Het was heel mooi om te zien hoe die bij elkaar komen, dat gebeurt anders nooit in het dagelijkse leven. Ik hoop dat we hier in Vlaanderen hetzelfde teweeg kunnen brengen.'

Praktisch
Het nieuwe programma wordt dit najaar uitgezonden op Een. Productiehuis Tuvalu Media, dat ook 'ONmogelijk?' maakt voor Een, neemt de creatieve uitwerking van het programma voor zijn rekening. Voor de praktische kant van de productie doen Een en Tuvalu Media een beroep op Hotel Hungaria, het productiehuis achter 'Dagelijkse kost' en 'Groenland'.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers