Brava verwerft Vlaamse tv-zender Cultuur 7

dinsdag 6 oktober 2015

Brava, de in Nederland gevestigde pan-Europese culturele televisiezender, heeft dinsdag aangekondigd dat het de Vlaamse televisiezender Cultuur 7 heeft overgenomen.

De transactie omvat alle programma's (content) van de zender en de bestaande contracten met tv-distributeurs.


Met de overname van Cultuur 7, positioneert Brava - een dochteronderneming van Stingray Digital Group Inc - zich in ons land als leverancier van klassieke muziek van hoogstaande kwaliteit, met bijzondere aandacht voor lokale content. Met de overname van Cultuur 7 zorgt Brava voor het behoud van belangrijk Vlaams cultureel erfgoed.

Cultuur 7 is beschikbaar in Vlaanderen en Brussel via Telenet en Proximus TV. Het kanaal brengt concerten en opnames en werkt hiervoor samen met gerenommeerde ensembles en organisaties zoals het Brussels Philharmonic, het Davidsfonds, deFilharmonie, deBuren, het Symfonieorkest van Vlaanderen, De Munt en Cultuurnet Vlaanderen.

'Gabriël Fehervari, oprichter van Cultuur 7, heeft een belangrijk platform voor klassieke muziek in Vlaanderen gecreëerd, vergelijkbaar met wat we met Brava in Nederland hebben gedaan', zegt Rob Overman, creatief directeur van Stingray Europa. 'Niet alleen behouden we alle Cultuur 7-producties voor kijkers in Vlaanderen en Brussel, maar, dankzij het bereik van ons internationale kanaal Brava HD, wordt deze content nu ook beschikbaar voor muziekliefhebbers in twaalf andere Europese landen. We zijn blij dat we klassieke kwaliteitsmuziek uit Vlaanderen naar een breder publiek te kunnen brengen.'

Cultuur 7
Cultuur 7 werd in 2006 gelanceerd als het enige Vlaamse cultuurkanaal, aanvankelijk onder de naam EXQI Culture. De naam werd in oktober 2013 veranderd in Cultuur 7. De zender is beschikbaar bij Telenet op kanaal 50 (Vlaanderen) en kanaal 135 (Brussel), bij Proximus TV op kanaal 110 (Music & Culture boeket). Cultuur 7 biedt klassieke concerten, opera's en andere culturele inhoud in blokken van vier uur, 24 uur per dag. De missie van het kanaal is om toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige culturele inhoud aan te bieden, waaronder de beste nationale en internationale producties, voor zowel het gevestigde als voor een breder publiek. Cultuur 7 wil door middel van samenwerkingsverbanden met een aantal spelers in het culturele circuit cultuur bevorderen.

Brava
Brava zendt 24 uur per dag de mooiste opera's, operettes, balletten en concerten uit in native HD en Dolby Digital Audio. Alle producties zijn opgenomen in prestigieuze operahuizen en theaters, waaronder het London Royal Opera House, Teatro Real in Madrid en La Scala in Milaan. Brava is 24 uur per dag beschikbaar en biedt haar kijkers een plaats op de eerste rang bij topproducties. Brava is beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Portugal, Slowakije, Tsjechië, Kroatië, Macedonië, Bulgarije, Monaco, Libanon en een aantal Afrikaanse landen.

Stingray
Stingray is een toonaangevend bedrijf dat business-to-business multi-platform muziek en in-store media oplossingen biedt, met een geschat wereldwijd bereik van 135 miljoen betaal-tv-abonnees (of huishoudens) in 127 landen. Gericht op zowel particulieren als bedrijven, omvatten Stingray's producten de volgende toonaangevende digitale muziek en video diensten: Stingray Music, Stingray Concerten, Stingray Brava, Stingray Djazz, Stingray Music Videos, Stingray Lite TV, Stingray Ambiance en Stingray Karaoke. Stingray biedt ook diverse zakelijke oplossingen, inclusief muziek en digitale display oplossingen via de Stingray Business divisie. Stingray is gevestigd in Montreal en heeft momenteel meer dan 235 werknemers over de hele wereld, waaronder in Toronto, Miami, Londen, Amsterdam en Tel Aviv. Stingray werd erkend in 2013 en 2014 als finalist in de Top 50 van de Deloitte Technology Fast 50TM lijst en hoort bij de snelst groeiende Canadese bedrijven.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers