Canvas wint drie Vlaamse Televisie Sterren met 'Bevergem'

zondag 24 april 2016

'Bevergem' is gisteren in De Panne de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren. De eigenzinnige en succesvolle comedy van Canvas en productiehuis de Wereldvrede werd bekroond als Beste Humorprogramma.

Daarnaast wonnen Bart Vanneste, Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Gilles Coulier samen de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Scenarist Fictie. En Ann Tuts mocht de Televisiester voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Martine.


De achtdelige reeks 'Bevergem' werd vorig najaar uitgezonden op Canvas. 'Bevergem' gaat over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer de bekende stand-upcomedian Freddy De Vadder op een dag in het dorp komt wonen, is het hek van de dam. 'Bevergem' was een van de best bekeken Canvas-programma's ooit, met bijna 700.000 kijkers en 25% marktaandeel (live en uitgesteld kijken).

'Ik wil de winnaars en het hele team van De Wereldvrede uitdrukkelijk gelukwensen en ook bedanken', zegt netmanager Reinhilde Weyns. 'Canvas is trots te kunnen samenwerken met mensen die uitblinken in originaliteit, vakmanschap en lef. 'Bevergem' had het allemaal en in ruime mate.'

'Bevergem' won onlangs ook al de Ha! Van Humo en de Cutting Edge Award voor Beste Fictie. Eerder deze week nog werd de reeks internationaal genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series op het Banff World Media Festival in Canada, een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content.

'Bevergem' kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Om de Televisie Sterren voor 'Bevergem' te vieren heeft canvas.be de reeks opnieuw integraal online gezet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers