CD&V woedend op Herman Van Molle (mét filmpje!)

woensdag 16 september 2009

CD&V is boos op televisiepresentator Herman Van Molle. De presentator van 'De Canvascrack' deelde kotszakjes uit aan zijn kandidaten toen hij vijf vragen moest stellen over defensieminister Pieter De Crem van CD&V.

We weten al langer van Van Molle dat hij een apart gevoel voor humor heeft, maar zo openlijk zijn afkeer tonen voor iemand had niemand van hem verwacht. Toen hij de kaart met vragen vast nam zei hij: 'Het is niet waar. Het thema: Pieter De Crem. Voor alle zekerheid heb ik twee kotszakjes klaargemaakt.' Bij Canvas zijn ze niet verbaasd over het grapje: 'Herman staat bekend voor zijn scherpe tong en humor. 'De Canvascrack' is een amusementsprogramma en dus moet dit kunnen. De kijkers kunnen dit perfect interpreteren.'


Get the Flash Player to see this player.

Wie er minder mee kan lachen is Marianne Thyssen, voorzitter van CD&V, de partij waartoe De Crem behoort. Zij vond het grapje 'beneden alle peil' en 'een puur persoonlijke belediging'.  CD&V is dan ook van plan om over dit voorval vragen te stellen in het Vlaams Parlement aan Mediaminister Ingrid Lieten van SP.A. Thyssen zegt ook nog: 'Publieke personen zijn vaak het onderwerp van humor en dat is goed, want humor relativeert alles, maar iemand beledigen op de manier zoals Van Molle deed, kan echt niet.'

Ingrid Lieten zal VRT-baas Dirk Wauters zo snel mogelijk om uitleg vragen. Herman Van Molle zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers