Christophe Deborsu koppelt Vlamingen en Walen

donderdag 13 juni 2019

Journalist Christophe Deborsu werkt aan een nieuw programma voor RTL dat Vlamingen en Walen naan elkaar wil koppelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Momenteel gaat het nog om een voorstel, maar Deborsu is ervan overtuigd dat de zender groen licht zal geven.


Het uitgangspunt van Deborsu's voorstel is simpel: proberen om Walen en Vlamingen aan elkaar te koppelen. Want, kiezen mensen altijd iemand van hun eigen taal of zijn er ook nog andere factoren die meespelen. Iedere kandidaat krijgt de keuze tussen twee Vlamingen en twee Walen. En de kijker komt pas op het einde te weten wie Waals en wie Vlaams is. Volgens Deborsu wordt zijn programma 'Het is het ultieme sociale experiment om te zien of dit land kan blijven bestaan en of er nog Belgen zijn'.

In Het Nieuwsblad zegt Christophe Deborsu dat hij openstaat voor Vlaamse zenders die interesse hebben in zijn voorstel. Maar nogmaals: het programma is op dit moment nog maar een voorstel. Concreet is er dus nog niets.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers