Concentra bekijkt dossier VT4 en VIJFtv

woensdag 9 februari 2011

De Vlaamse mediagroep Concentra heeft woensdag bevestigd dat het geďnteresseerd is in het overnamedossier van de Vlaamse SBS-zenders VT4 en VIJFtv. De uitgever van de kranten Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg én mede-eigenaar van radio Nostalgie buigt zich momenteel over de voorwaarden voor de overname. Gedelegeerd bestuurder Marc Vangeel bevestigde de berichten.

Concentra wil enkel bieden op de Belgische zenders van SBS die ProSiebenSat.1 te koop heeft gezet. Ook in Nederland en Scandinavië staan zenders te koop. Concentra zal voorlopig alleen een bod uitbrengen. Pas in een latere fase zal het waarschijnlijk banden smeden met andere investeerders. Deze werkwijze werd ook zo gevraagd door de verkopende partij. Volgens een eerste schatting zijn VT4 en VIJFtv 100 tot 150 miljoen euro waard.


Concentra wil met het bod op SBS een bladzijde omslaan. Het bedrijf groeide tot nu vooral door 'kleinere' overnames. Nu wil het inzetten op meer. 'Vaak vragen kleine overnames relatief veel aandacht en die is niet altijd evenredig met het potentiële eindresultaat. We proberen nu te focussen op grote dossiers. Of op dossiers met een groot potentieel', aldus CEO Vangeel in Het Laatste Nieuws.

Bron: HLN.be


Lees ook:
Wouter Vandenhaute (Woestijnvis) biedt op VT4 en VijfTV

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers