Corelio helpt Woestijnvis met bod op SBS Belgium

maandag 24 januari 2011

Krantengroep Corelio zal Woestijnvis-holding NV De Vijver helpen om het nodige geld bij mekaar te krijgen als het biedt op de SBS-zenders VT4 en VIJFtv. Corelio, dat ondermeer Het Nieuwsblad uitgeeft is medeaandeelhouder van De Vijver. Het bedrijf bezit 40% van de aandelen.

Voor de CEO van Corelio, Luc Missorten, is het logisch dat Corelio een overnamebod mee zal financieren. Hij vindt de zenders van SBS complementair aan de activiteiten van Corelio. 'Zo'n kans krijg je niet elke dag. In dit geval moet je bereid zijn om een inspanning te leveren', zegt Missorten in De Standaard.


Het is nog niet bekend hoe het volledige bod zal gefinancierd worden. Zowel Woestijnvis als de andere aandeelhouders hebben niet genoeg slagkracht om het volledige bedrag bijeen te harken. Het zou dan logisch zijn dat Corelio het meeste geld op tafel legt. Maar dan zou dat bedrijf een groter aandeel in De Vijver krijgen. Hoe het bod er finaal zal uitzien kan nog niemand zeggen.

Bron: standaard.be

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers