'D5R' krijgt digitaal verlengstuk tijdens herfstvakantie

donderdag 23 oktober 2014

De Ketnet-reeks 'D5R' ('De Vijver') heeft het erg goed gedaan, vooral ook online. Gemiddeld keek ongeveer een op drie kijkers via ketnet.be.

Daarom komen er tijdens de herfstvakantie vier extra afleveringen van de realistische fictiereeks die exclusief te volgen zijn via Ketnet.be (op pc, tablet of smartphone). Dat initiatief past in de multiscreen-aanpak van Ketnet en sluit aan bij het veranderde kijkgedrag van de kinderen.

De webafleveringen zijn te bekijken op ketnet.be vanaf maandag 27 oktober. Van maandag tot donderdag wordt elke ochtend een nieuwe aflevering aangeboden. En voor de fans is er nog meer goed nieuws: volgend jaar komt er een nieuwe reeks van 'D5R'.

Ketnet-manager Wouter Quartier zei het al tijdens de seizoensvoorstelling eerder deze week: 'Digitaal is het 'nieuwe normaal' bij kinderen en dus ook bij Ketnet. Kinderen maken nog nauwelijks onderscheid tussen de schermen waarop ze naar Ketnet kijken en Ketnet speelt daarop in.'

Bijvoorbeeld met 'D5R', de reeks over vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn: Vincent, Amber, Kyra, Leyla en Wout. Ze ontmoeten elkaar geregeld aan de vijver in het Hanssenspark in Vilvoorde, ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Kortom: het leven zoals het is.

Online succes
De serie werd vanaf het begin zowel op tv als online angeboden en op ketnet.be waren er heel wat extra mogelijkheden om de vijf vrienden beter te leren kennen en hun belevenissen te volgen. Vele Ketnetters kozen er dan ook voor om de reeks online te bekijken via ketnet.be: per aflevering waren er gemiddeld 20.000 online kijkers, tegenover 40.000 tv-kijkers. Het is de allereerste keer dat een Ketnet-serie zo druk werd bekeken op Ketnet.be, meer nog dan andere succesreeksen als 'De Elfenheuvel' en 'Galaxy Park'. 53% van de online-kijkers deed dat via PC of laptop, 38% via tablet en 9% via smartphone.

'D5R' aan zee: webafleveringen via Ketnet.be
In de extra digitale afleveringen tijdens de herfstvakantie trekken de vijf vrienden van 'D5R' naar zee. Voor het eerst mogen ze er zonder hun ouders op uit. Maar wat een leuk onbezorgd uitstapje moest worden, verandert al snel in een echte nachtmerrie. Vooral Vincent krijgt het zwaar te verduren. Hij wordt opnieuw lastig gevallen door de pesters van zijn school, en een erg achterdochtige buurvrouw stuurt zelfs de politie op hem af. Zijn vrienden doen er alles aan om Vincents onschuld te bewijzen.

Extra's op Ketnet.be
Op Ketnet.be kunnen de kinderen nog veel meer te weten komen over Leyla, Wout, Kyra, Amber en Vincent doordat ze toegang krijgen tot hun virtuele smartphones.

Zoals voor alle jongeren zijn de sociale media namelijk ook voor de vrienden van 'D5R' superbelangrijk. Met hun smartphone delen ze veel informatie over hun leven en hun doen en laten: via SMS'jes, mails, foto's, filmpjes, notities enz. En die kunnen de Ketnetters dus bekijken dankzij de apps op Ketnet.be.

Met de muziek-apps laten de kinderen meeluisteren met de favoriete nummers van de vijf en wie zin heeft kan het in enkele typische smartphone-games opnemen tegen de personages. Via de 'Kaarten'-app kun je ook de omgeving van de 'D5R' ontdekken.

De realistisch gestileerde apps krijgen tijdens de reeks ook dagelijks nieuwe updates zodat het zeker de moeite loont om regelmatig een kijkje te gaan nemen en de nieuwtjes op de smartphones te ontdekken. Wie dat doet komt heel wat extra's te weten over het leven van de vijf vrienden. Tijdens die ontdekkingsreis krijgen de kinderen ook nuttige tips over wat te doen als ze zelf ook met soortgelijke uitdagingen of problemen worden geconfronteerd.

D5R is een productie van Eyeworks voor Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers