De laatste vijftien kandidaten van 'Eurosong 2014'

dinsdag 4 februari 2014

Op zondag 9 februari ziet de kijker van Eén de tweede casting voor 'Eurosong 2014', de nationale voorronde waarin ons land de geschikte kandidaat en song zoekt voor het 59ste Eurovisiesongfestival in mei.

Wie van de dertig kandidaten ons land vertegenwoordigt in Kopenhagen, bepalen de experten en de kijkers tijdens een spannende zoektocht met Eva Daeleman en Peter Van de Veire. Vorige zondag waagden de eerste vijftien kandidaten hun kans. Deze week tonen de laatste vijftien kandidaten wat ze in hun mars hebben.


De vier experten kiezen opieuw vier artiesten die meteen doorstoten naar de halve finale. Na de twee castings blijven dus acht kandidaten over die al zeker zijn van een plaatsje in de halve finale. Acht andere kandidaten krijgen een herkansing in de callback op zondag 16 februari, waarvan de helft het ook tot in de halve finale schopt.

SOULBROTHERS ZINGEN PUPPET ON A STRING (SANDIE SHAW,1967)
Wim Soutaer (1974, Halle), Charel Van Domburg (1969, Overijsse), Vincent Goeminne (1963, Gentbrugge)

Wim, Charel en Vincent vormen samen de unieke live partyband Soulbrothers. Hun repertoire bevat alles behalve soul: dancehits, reggae, zwoele latino, Vlaamse klassiekers en popclassics. Het zijn drie geweldige zangers en muzikanten die altijd met de nodige humor hun publiek mee op sleeptouw nemen.

MR. JONES ZINGT STANDING STILL ( ROMAN LOB, 2012)
Jonas Cole (1984, Gent)

Jonas Cole studeerde jazz- en popzang aan het Conservatorium in Gent. Hij maakte zijn opleiding af aan het gerenommeerde Complete Vocal Institute in Kopenhagen, de school waar ook de winnares van Songfestival 2013, Emmelie de Forest, lessen volgde. Jonas deed in 2011 mee aan Idool. Hij haalde er uiteindelijk een negende plaats.

SIL ZINGT WHERE ARE YOU? (IMAANI, 1998)
Silvy De Bie (1981, Nijlen)

Silvy De Bie begon haar carrière op amper negenjarige leeftijd als Silvy Melody. Na enkele andere projecten stond ze weer helemaal aan de top met het danceproject en de hitformatie Sylver. Na zeer succesvolle jaren kondigde ze in 2013 aan dat ze uit de groep stapte om zich meer te kunnen toeleggen op haar solocarrière.

AELIA ZINGT POUPÉE DE CIRE, POUPÉE DE SON (FRANCE GALL, 1965)
Soetkin Collier (1977, Beveren-Waas), Veronica Codesal (1977, Sint-Pieters-Leeuw)

Veronica en Soetkin dragen een behoorlijk Eurosongverleden met zich mee. Zo behaalde Veronica als zangeres van Urban Trad een onverhoopte tweede plaats op het Eurovisiesongfestival in Letland in 2003 met het nummer Sanomi. Aanvankelijk zou ook Soetkin naar Riga meereizen, maar door beschuldigingen wegens vermeende extreemrechtse sympathieën mocht ze uiteindelijk niet mee. Deze beschuldigingen bleken achteraf onjuist.

TISHA CYRUS ZINGT DÛM TEK TEK (HADISE, 2009)
Tisha Cyrus ( 1995, Herentals)

Ondanks haar jonge leeftijd weet Tisha Cyrus (haar echte naam) perfect wat ze wil. Dankzij enkele Youtube- en facebookfilmpjes werd ze opgemerkt door een producer die omvergeblazen werd door haar talent. Ze wordt ondertussen omringd door een professioneel team en ze smeedt internationale plannen. 2014 zou wel eens haar jaar kunnen worden.

PETRA ZINGT ALL KINDS OF EVERYTHING (DANA, 1970)
Petra De Steur (1972, Ursel)

Eurosonghabitué Petra is ook dit jaar weer van de partij. Na eerdere pogingen in 1993, 1999 en 2006 is de zangeres vastbesloten zich te plaatsen voor het Eurovisiesongfestival. Bovendien viert ze dit jaar een kwarteeuw carrière. In dit jubileumjaar moet een plaats op het grote podium in Kopenhagen de kers op de taart worden. Vierde keer, goede keer?

BANDITS ZINGEN GEEF HET OP (CLOUSEAU, 1991)
Jasper Publie (1996, Sint-Katelijne-Waver), Toon Smet (1997, Kapelle-op-den-Bos), Tim Thielemans (1998, Kontich), Thomas Van Achteren (1995, Sint-Katelijne- Waver)

De vier Bandits zijn met voorsprong de jongste kandidaten in het deelnemersveld. In tegenstelling tot wat hun leeftijd doet vermoeden, beschikt het viertal over tonnen ervaring. Ze deden allemaal – in een andere samenstelling – mee aan Junior Eurosong, namen intussen al een cd op, en brachten verschillende singles uit. Intussen heeft Bandits ook een serieuze live-reputatie opgebouwd tijdens optredens in onder meer de Lotto Arena en op Marktrock.

AXEELA ZINGT BELIEVE (DIMA BILAN, 2008)
Axelle Aerts (1993, Heppen)

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Axeela al heel wat ervaring. In 2006 deed ze onder de naam Lizz@xy mee aan Eurosong For Kids. Amper twee jaar later mocht Axeela het voorprogramma van Natalia verzorgen in het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Ethias Arena. In 2012 was ze te zien in The Voice, waar ze het tot in de liveshows schopte.

MANUEL PALOMO ZINGT ERES TU (MOCEDADES, 1973)
Manuel Palomo (1988, Brugge)

Manuel is half Chileen, half Belg en geboren in Parijs. Vlaanderen leerde hem kennen als een van de finalisten tijdens 'Idool 2011'. Hij speelt onder meer sax en piano. Samen met het Adya-orkest bracht hij eind 2013 met veel succes zijn eerste album uit, met romantische semi-klassieke melodieën in drie talen. Het album kampeert al enkele weken in de top 3 van de albumcharts.

YASS ZINGT L’OISEAU ET L’ENFANT (MARIE MYRIAM, 1977)
Yass Smaali ( 1981 ,Genk)

Op achttienjarige leeftijd trok Yass zonder geld van geboortestad Nîmes naar Parijs om zijn muzikale droom na te jagen. Hij leefde een tijdje op straat terwijl hij audities deed maar kon uiteindelijk bij Club Med aan de slag als choreograaf. Op de Dominicaanse Republiek leerde hij zijn Vlaamse vriendin kennen die hem later ook inschreef voor The Voice. Ondertussen is zijn eerste single al een feit.

MAUREEN ZINGT DING-A-DONG ( TEACH-IN, 1975)
Maureen Vanherberghen (1987, Hoegaarden)

Maureen eindigde in 2011 knap vierde in de talentenjacht Idool. Ondertussen bracht ze drie singles uit en zong ze de begingeneriek van de VTM-soap Familie in. Maureen is ook te zien op Ketnet, en zingt bij De Ketnetband.

BASTIEN ZINGT FLY ON THE WINGS OF LOVE (THE OLSON BROTHERS, 2000)
Bastien Hubens (1985, Zottegem)

Bastien nam in 2009 deel aan de zangwedstrijd Zo is er maar één, maar hij overleefde de eerste ronde niet. Sindsdien spitst Bastien zich toe op zijn project Bastien and the Symphonic Ladies. Samen met zijn ladies brengt hij een combinatie van eigen werk en een naar eigen zeggen symfonische striptease van de mooiste liedjes aller tijden. Bastien is manager van The Fuckuleles die te zien waren in de eerste casting.

ANDREI LUGOVSKI ZINGT IN A MOMENT LIKE THIS ( CHANEE & N’ EVERGREEN, 2010)
Andrei Lugovski (1983, Oostende)

Andrei Lugovski is een Wit-Russisch- Belgische zanger en heeft een krachtige tenorstem. In 1999 verhuisde hij van Minsk naar Oostende. Hij nam aan verschillende wedstrijden deel maar brak pas door na zijn derde plaats in Idool 2007. Sindsdien bracht hij met succes drie albums uit en trad op met onder andere Will Tura en Richard Clayderman.

DINA RODRIGUES ZINGT NE PARTEZ PAS SANS MOI ( CELINE DION, 1988)
Dina Rodrigues( 1981, Roeselare)

Op haar negentiende verliet Dina haar geboorteland Portugal om zich samen met haar ouders in België te vestigen. Ze volgde dans- en zangcursussen en timmert intussen volop aan een artiestencarrière. Dina was al te bewonderen in Het Witte Paard in Blankenberge en verzorgde het voorprogramma van Jo Vally, Will Tura en Jacky Lafon.

DAY ONE ZINGT SATELLITE (LENA, 2010)
Day one (?,?)

Day One is een collectief van vier muzikanten die voorlopig anoniem willen blijven. Zij staan garant voor een nieuwe frisse drum & bass-stijl. Het viertal verschuilt zich achter maskers omdat ze uit andere projecten en richtingen komen en graag met een neutrale blik beoordeeld worden.

'Eurosong 2014: casting', zondag 9 februari om 20.30 uur op Eén.

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier
eurosong2014

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers