De Mensen lanceert HUMANS

dinsdag 6 augustus 2019

De Mensen, het productiehuis achter 'Undercover', 'Beau Séjour', 'Reizen Waes' en 'Fiskepark', start met HUMANS. Dit nieuwe productiehuis wil storytelling in de reclamewereld opnieuw naar een hoger niveau trekken.

Door topregisseurs intens te laten samenwerken met creatieven kunnen ze briefings in elke fase van het creatieve proces aanpakken.

'Storytelling', het is een lelijk woord voor iets wat erg mooi is: het vertellen van een verhaal. Iedereen brengt een verhaal op zijn eigen manier. Maar een goede verteller haal je er zo uit. Bij HUMANS is dat dan ook het allerbelangrijkste: unieke mensen met een unieke stem die een verhaal boeiend kunnen brengen.

Om toch een beetje structuur te brengen in die eindeloze verhalenwereld, steunt HUMANS op drie grote pijlers:

1. Talent
HUMANS heeft heel bewust gekozen voor lokaal toptalent. Bij de regisseurs vinden we hier gevestigde waarden met veel ervaring in film en series zoals Raf Reyntjens, Tom Willems, Frank Devos en Bram Coppens.

Jonge talenten Heleen Declercq, Frederike Migom, Laura van Haecke, Tobi Jonson, Sidney Van Wichelen en Kofi Armanovic brengen elk hun unieke stijl mee en maken zo van HUMANS écht een productiehuis met een hoek af.

Daarbovenop kan HUMANS rekenen op het immense aanbod aan regietalent zoals Bert Ceulemans ('Reizen Waes'), Filip & Joeri ('Tytgat Chocolat', 'Fiskepark') en Kaat Beels ('Beau Séjour'), én het research- en productioneel talent dat deel uitmaakt van De Mensen.

De volgende stap is om op zoek te gaan naar dé unieke stemmen van de minder klassieke platformen zoals Youtube, TikTok, Instagram of Twitch. Social media storytellers die het niet te doen is om het aantal likes of shares, maar die gewoon een fantastisch verhaal kunnen brengen op hun manier.

2. Studio
HUMANS heeft geen ambities om zich als ‘reclamebureau meets productiehuis’ op de markt te zetten. Wel willen ze actief betrokken zijn in het creatieproces. Met HUMANS STUDIO focust HUMANS zich op verhalen die het best verteld worden op kanalen zoals Facebook, Instagram of Youtube zonder daar een label op te kleven.

Het resultaat kan een 30-seconden-spot zijn, maar evengoed een langspeelfilm op Instagram TV, een mini-documentaire, een videoclip of een integratie in een televisieprogramma.

Daarnaast zal HUMANS ook eigen projecten uitwerken.

3. Stories
HUMANS wil inspireren. STORIES start bescheiden en moet op termijn een verzamelplatform voor verhalen worden. Podcasts, ideeën voor onuitgebrachte kortfilms, een fotoreeks, een persoonlijkheidsschets van de kerkganger in Vlaanderen,... 
Verhalen zitten overal in verscholen. En HUMANS hoopt dat die verhalen anderen kunnen inspireren om hun eigen verhaal te vertellen.

Eigen werkwijze
Elk project dat binnenkomt bij HUMANS wordt apart geëvalueerd. Soms zetten ze een regisseur samen met de creatieven van het reclamebureau, een andere keer creëren ze samen met inhouse talent zoals conceptueel creatief Jasper Declercq. Bij een puur uitvoerende opdracht kan een regisseur dan weer meteen een intentienota opmaken. 
Een uniek verhaal voor elke briefing dus.

Het HUMANS team

- Tom Willems (Caviar) neemt de rol als Creatief Directeur op zich en blijft daarnaast ook actief als regisseur.
- Jasper Declercq (TBWA, Duval Guillaume, LDV United, Taboob) werkt als conceptueel creatief briefings uit in samenwerking met regisseurs. Daarnaast staat hij ook in voor het ontwikkelen van proactieve ideeën.
- Christophe 'Six' Baggerman is creative producer en verantwoordelijk voor de talent pool.
- Jessy Nelemans staat in voor de productionele leiding
- Pieter Maes beheert als creative account alle sales
- De algemene en zakelijke leiding ligt bij Tom De Backer.

Talent

Frederike Migom
Regisseerde in 2019 'Binti', werd genomineerd voor 5 Ensors.

Tobi Jonson
Regisseerde music videos voor onder andere J. Bernardt, Warhola en Eefje de Visser.

Frank Devos
Regisseur van 'Undercover' en 'Chaussée d’Amour'.

Heleen Declercq
Debuteerde met 'Girlhood'. Maakte sindsdien videoclips voor o.a. DVTCH NORRIS en commercieel werk voor Xandres.

Raf Reyntjens
Debuteerde met 'Paradise Trips' en regisseerde ondertussen al een veelvoud aan straffe spots.

Laura Van Haecke
Debuteerde met 'Two Opposed', regisseerde videoclips voor o.a. Blu Samu en commercieel werk voor IKEA.

Bram Coppens
Internationaal gerenommeerd reclameregisseur.

Sidney Van Wichelen
Regisseerde music videos voor onder andere Coely, Roméo Elvis en Loïc Nottet.

Kofi Armanovic
Regisseursduo Anthony Nti en Chingiz Karibekov. Maakten de kortfilm 'Boi' en music videos voor The Color Grey, SLM,...

Bert Ceulemans
Regisseur van 'Reizen Waes'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers