'De Noodcentrale' steekt grens over naar Wallonië

donderdag 7 september 2017

Na het erg populaire 'De Noodcentrale', dat op gemiddeld 1.026.418 kijkers kon rekenen voor het tweede seizoen, brengt Eén vanaf donderdag 28 september 'Appel d'Urgence'.

Productiehuis De chinezen maakte dit programma voor RTL en Eén zendt binnenkort vijf afleveringen van de reeks uit. 'Appel d'Urgence' steekt de taalgrens over en kruipt in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 100/112 en 101 in Luik.


Het publiek kon in 'De Noodcentrale' al kennismaken met enkele calltakers uit Luik: Déborah, Carole en Armand. Hun aanpak weekte veel lovende reacties los. Daarom krijgt de kijker nu de kans om deze drie samen met hun collega's nog beter te leren kennen in 'Appel d'Urgence'. Zij staan de bellers bij met raad en helpen hen met veel geduld en passie verder. Een verkeersongeluk richting Ardennen, een verloren gelopen kind in de Hoge Venen, een inbraak of een hartstilstand: de calltakers van politie, brandweer en ambulance staan 24/7 paraat om iedereen snel en doeltreffend te helpen.

Mik Cops, programmamaker bij productiehuis De chinezen: 'Nadat we twee reeksen van 'De Noodcentrale' hadden gemaakt voor Eén, kregen we de vraag van RTL om een Waalse versie te maken in Luik. Geweldig dat deze reeks nu door Eén wordt opgepikt. We wisten dat Luik de reputatie heeft een aparte stad te zijn, maar wat dat dan precies betekent, konden we ons niet zo concreet voorstellen. Tot we de noodcentrales daar binnenstapten. Het vurige, warmhartige karakter van de Luikenaars was al te voelen bij de eerste kennismaking met de calltakers en sijpelde door in zowat elke oproep die binnenkwam.'

'Drie maanden lang hebben we het werk in de Luikse meldkamers van de 100/112 en 101 gevolgd. En elke dag opnieuw werden we bij de keel gegrepen door de intensiteit en de diversiteit van de oproepen, en de gedrevenheid waarmee de calltakers ze behandelen.'

'Appel d'Urgence', vanaf 28 september elke donderdag om 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers