Derde VRT-kanaal start op 1 mei

maandag 9 januari 2012

Ketnet zendt vanaf 1 mei uit op een apart kanaal. Na een overgangsperiode van twee weken scheiden de wegen van Ketnet en Canvas op 14 mei volledig en beschikt ook Canvas over een volwaardig kanaal. Gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter heeft de startdata vanmiddag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de medewerkers van de VRT.

Met de nieuwe beheersovereenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering kan de VRT over drie volwaardige tv-kanalen beschikken, waardoor Canvas en Ketnet op aparte kanalen kunnen uitzenden. Op die manier wordt Ketnet volledig gevrijwaard van sportuitzendingen en andere evenementen, uitzendingen op het tweede kanaal waardoor het kindernet in het verleden soms niet beschikbaar was.

De ‘ontkoppeling’ van Ketnet en Canvas gebeurt in twee fasen. Vanaf 1 mei is het derde VRT-tv-kanaal via de digitale ether en bij de analoge en digitale operatoren beschikbaar en verhuist Ketnet naar dit nieuwe kanaal. Om alle Ketnet-kijkers de kans te geven de nieuwe plek van hun favoriete net te vinden, blijft Ketnet tot 14 mei ook op het vertrouwde, gedeelde kanaal met Canvas uitzenden. Vanaf 14 mei is het tweede net volledig beschikbaar voor Canvas.

De uitgebreidere programmering van Ketnet, Canvas en het aanbod op het Ketnet-kanaal na 20 uur, worden later bekendgemaakt.

De digitale kanalen Eén+, Ketnet+/Canvas+ blijven uiterlijk nog tot 1 mei 2012 ter beschikking.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers