Derde VRT-kanaal start op 1 mei

maandag 9 januari 2012

Ketnet zendt vanaf 1 mei uit op een apart kanaal. Na een overgangsperiode van twee weken scheiden de wegen van Ketnet en Canvas op 14 mei volledig en beschikt ook Canvas over een volwaardig kanaal. Gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter heeft de startdata vanmiddag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de medewerkers van de VRT.

Met de nieuwe beheersovereenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering kan de VRT over drie volwaardige tv-kanalen beschikken, waardoor Canvas en Ketnet op aparte kanalen kunnen uitzenden. Op die manier wordt Ketnet volledig gevrijwaard van sportuitzendingen en andere evenementen, uitzendingen op het tweede kanaal waardoor het kindernet in het verleden soms niet beschikbaar was.

De ‘ontkoppeling’ van Ketnet en Canvas gebeurt in twee fasen. Vanaf 1 mei is het derde VRT-tv-kanaal via de digitale ether en bij de analoge en digitale operatoren beschikbaar en verhuist Ketnet naar dit nieuwe kanaal. Om alle Ketnet-kijkers de kans te geven de nieuwe plek van hun favoriete net te vinden, blijft Ketnet tot 14 mei ook op het vertrouwde, gedeelde kanaal met Canvas uitzenden. Vanaf 14 mei is het tweede net volledig beschikbaar voor Canvas.

De uitgebreidere programmering van Ketnet, Canvas en het aanbod op het Ketnet-kanaal na 20 uur, worden later bekendgemaakt.

De digitale kanalen Eén+, Ketnet+/Canvas+ blijven uiterlijk nog tot 1 mei 2012 ter beschikking.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers