Derde zender voor SBS Belgium?

dinsdag 22 maart 2011

Dinsdag schrijft de krant De Morgen dat SBS Belgium, de moedermaatschappij van VT4 en VIJFtv denkt aan een nieuw, derde, kanaal. SBS had al langer te kennen gegeven ooit een derde zender te willen. Op zich natuurlijk opmerkelijk nieuws dat de kop opsteekt, net nu de zenders van SBS Belgium te koop staan.

Of en wanneer er een derde SBS-zender komt, is nog lang niet zeker. Alles hangt ongetwijfeld af van hoe de verkoop van de zenders evolueert. RTL en holding De Vijver (Woestijnvis, Wouter Vandenhaute) worden nog steeds getipt als grootste kanshebbers. Maandag raakte nog bekend dat Vandenhaute voor zijn bod op steun mag rekenen van investeringsmaatschappij Gimv. Het Vlaams Gewest is met 27 procent de grootste aandeelhouder van Gimv. Ondanks dit alles zien waarnemers toch de Europese RTL Group als grootste kanshebber. Een beslissing over de verkoop zou vallen in het tweede kwartaal van dit jaar.

SBS wil nog niks kwijt over de invulling van de derde zender omdat het daar nog veel te vroeg voor is en het de toekomst van het bedrijf wil afwachten.

Bron: De Morgen / eigen berichtgeving


Lees ook:
Concentra valt af in strijd om SBS Belgium

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers