Digitale kijkers betalen minder BTW

dinsdag 18 juli 2006

Wie iets minder belastingen wil betalen, moet zeker en vast overschakelen naar digitale televisie. De analoge kijkers betalen immers driekwart meer BTW dan de digitale kijkers. Hier wordt immers maar een BTW-tarief van 12 procent gehanteerd.

W


ie analoog televisie blijft kijken betaalt 21 procent BTW op zijn maandelijkse kabelaansluiting. De prijs voor een maandabonnement bij Telenet stijgt hierdoor van 11,47 naar 12,39 euro. De digitale kijker betaalt per jaar dus 11 euro minder.

Deze rare kronkel is het gevolg van een beslissing van de regering vorig jaar. Die besliste toen om enkele voor digitale televisie een verlaagd tarief toe te kennen. Een algemene verlaging zou de schatkist jaarlijks ruim 36 miljoen kosten.

Bron: Het Nieuwsblad

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers