Dina Tersago opent het nieuwe seizoen van 'De Klas'

dinsdag 4 september 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

Liggen jongeren wakker van de klimaatopwarming? Welke rol spelen sociale media in hun leven? Hoe belangrijk zijn vrienden en familie? Hoe ervaren zij onze diverse samenleving? En welke invulling geven tieners aan #metoo?

De start van het nieuwe schooljaar betekent opnieuw een stevig seizoen van 'De Klas'. Daarin wordt een klas zestienjarigen verrast met een ongewone les van een onverwachte leraar. Acht bekende gezichten wagen zich een dag voor de klas en gaan op hun eigen, spontane manier met de leerlingen in dialoog over onderwerpen die er echt toe doen. Ditmaal delen Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis, Goedele Liekens en Sven De Leijer lessen uit hun leven met de tieners.

'De Klas' werpt een blik op de leefwereld van de nieuwe generatie, met verrassende meningen, oprechte emoties en onvoorziene wendingen.

Leerkrachten voor een dag
Ook voor dit tweede seizoen nemen 8 dappere BV’s de proef op de som om hun leerlingen een interessante schooldag te bezorgen. Voor hun lesonderwerp putten ze uit eigen ervaringen en onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen. Ze praten over inzichten en bepaalde opvattingen, over lief en leed. Die basis zorgt voor onstuimige levenslessen met veel aandacht voor de belevingswereld en de mening van de jongeren, weg van het model van een klassieke lesvorm.

Dina Tersago (aflevering 1)
Dina geeft de jongeren een les over schoonheid. Zelf legde ze zich als tiener heel veel druk op. Deelnemen aan Miss België leerde haar dat ongedwongen jezelf zijn vaak tot iets mooiers leidt. Ze toont haar klas dat niet alles altijd perfect moet zijn.

'De Klas', vanaf woensdag 5 september om 20.40 uur op Eén.

deklas

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers