Disney Channel verovert Vlaanderen

zondag 1 november 2009

De strijd om de Vlaamse kinderen is sinds dit weekend weer iets groter. Nadat Ketnet jarenlang de onbetwiste marktleider is, voelt de kinderzender van de VRT de hete adem van de nieuwkomers. Na de lancering van VtmKzoom wordt nu ook sinds dit weekend 's werelds grootste kids tv-merk,Disney Channel losgelaten op Vlaanderen.

Disney Channel richt zich op twee verschillende leeftijdsgroepen, namelijk kinderen van 2 tot 5 jaar en kinderen van 6 tot 14 jaar en hun families. Naast hitseries als 'JONAS' en  'Wizards of Waverly Place' is er iedere vrijdagavond een originele Disney film te zien. Tijdens het lanceringsweekend op 1 november worden de klassieke Disney films 'Sleeping Beauty' en 'Peter Pans Return to Neverland' uitgezonden.


Naast de succesvolle live-action series zal ook de animatieserie 'Phineas en Ferb' worden uitgezonden. Disney Channel kent ook een apart blok voor de allerkleinsten, 'Playhouse Disney'. In dit speciale blok worden leuke en tegelijkertijd leerzame programma’s uitgezonden als 'Mickey Mouse Clubhouse' en de grappige 'Handy Manny'.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 167 landen en in 32 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatie, komedies en Disney-films. Over de hele wereld zijn de Disney Channel series populair. Ze spelen een belangrijke rol om het Disney merk bij nieuwe doelgroepen in de verschillende markten te introduceren.

Disney Channel is in Vlaanderen bij zowel Telenet als Belgacom TV te ontvangen, telkens opgenomen in het digitale basispakket.

Bron: persberichten Telent-Belgacom
http://www.disneychannel.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers