Dit is de startdatum van het nieuwe seizoen 'Château Planckaert' én het gloednieuwe 'De Planckies'

dinsdag 12 oktober 2021

Vanaf zondagavond 24 oktober kunnen de kijkers van Eén opnieuw genieten van de warmste familie van Vlaanderen. De pakkende avonturen van de familie Planckaert zijn vanaf dan te volgen in het nieuwe seizoen van 'Château Planckaert'. Maar dat is niet alles...

Op Ketnet nemen in het nieuwe 'De Planckies' kleinkinderen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel.
        
'Château Planckaert': een nieuwe thuis
In het nieuwe seizoen van 'Château Planckaert' staat de familie voor een aantal grote uitdagingen. De renovatiewerken aan het kasteel hebben flinke vertraging opgelopen. De zware revalidatie van Junior na zijn motorongeval en de constante zorg voor mémé Clara brengen de verhuis van de familie naar Frankrijk in het gedrang. Maar voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is het een uitgemaakte zaak. Zij zetten een ware volksverhuis op poten en brengen alles in gereedheid om hun kinderen van het Franse onderwijs te laten genieten. Dat plan loopt echter niet van een leien dakje.

Mageno en Devon dromen ervan om in de voetsporen te treden van hun grootvader Eddy. De jonge Planckaerts trainen dan ook gedisciplineerd om hun sportieve doel te bereiken. Devon moet zijn wielerambitie nog even opbergen want een aandoening aan zijn knie strooit roet in het eten. Een operatie dringt zich op. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Hij werkt keihard om zijn racedroom te realiseren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen… Tot slot bereikt ook mémé Clara een nieuwe mijlpaal in haar leven: de kranige dame wordt 95 jaar. Dat kan de familie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.


'De Planckies'
Op Ketnet treden de Planckaert-kleinkinderen vanaf woensdag 27 oktober in de schijnwerpers: in 'De Planckies' nemen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de loop, maar staan ze ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Iedere aflevering beleeft de inspirerende bende een nieuw avontuur. Deze Ketnet-reeks vertelt het verhaal van Vlaanderens favoriete familie, door de ogen van de kinderen en werpt een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, een poolparty organiseren, een muziekoptreden geven en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit.  

Wie zijn de Planckaert kleinkinderen?
Elara is de jongste telg van de Planckies en de jongste dochter van Stephanie en Christopher. Ze is 6 jaar en heeft één zus, Iluna en één broer, Mageno. Ook al is ze de jongste en de kleinste van de bende, ze is niet op haar mondje gevallen en gaat geen enkel avontuur uit de weg. Deze pittige jongedame houdt van roze, zingen en dansen en waant zich een echte prinses in Frankrijk.

Mageno is een coole, stoere tiener van bijna 14 jaar. Zijn achternaam is Timmerman en die heeft hij duidelijk niet gestolen. Met hout en enkele schroeven bouwt hij de mooiste meubels: van tafels en stoelen tot zetels en bureaus. Ook op de fiets laat hij een knap staaltje talent zien. Hij heeft een grote wielerdroom en hoopt in de voetsporen van zijn opa Eddy Planckaert te kunnen treden.

Iluna is 16 en de bolleboos van de familie. Ze studeert Latijn-Grieks. De Planckies kunnen altijd op haar rekenen en niets is haar te veel, behalve vroeg opstaan. Ze is erg muzikaal: ze zingt en schrijft haar eigen liedjes en is een grote pianovirtuoos.

Yukka is de spring-in-‘t-veld van de groep en de jongste zoon van Francesco en Magali. Deze 11-jarige speelvogel plaagt graag zijn broer Devon en zijn zus Noa. Ook laat hij graag zijn fantasie de vrije loop en houdt hij van drummen, vissen en de natuur.

Noa is een 13-jarige rustige meid, maar onderschat haar niet. Ze heeft heel wat in haar mars. Geef haar een penseel en wat verf en ze tovert elk blanco doek om tot een ware Picasso. Ook op de koersfiets kan ze haar mannetje staan en op muzikaal vlak leeft ze zich uit als gitarist en zangeres.

Devon is 15 jaar en de handige harry van de Planckies. Elektriciteit, auto’s, moto’s, schrijnwerkerij, … niets is hem te moeilijk. Hij is van alle markten thuis en weet van aanpakken. Net als zijn neef Mageno heeft hij de koersmicrobe te pakken en wil hij een wielercarrière opbouwen.

'Château Planckaert', vanaf 24 oktober elke zondag om 20.00 uur op Eén en via VRT NU. 'De Planckies', vanaf 27 oktober elke woensdag om 18.00 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:55
    Heterdaad
    00:55
    VRT NWS laat
  • 17:00
    Wielerclub Wattage
    23:50
    Nachtlus
  • 17:00
    De Faker
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:35
    Aspe
    01:10
    Geen uitzending
  • 16:40
    MasterChef Australië
    01:30
    Geen uitzending
  • 17:05
    Buffy the Vampire Slayer
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 16:55
    Stargate SG-1
    02:10
    Geen uitzending
  • 17:05
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 16:50
    Nonkel Jef
    00:55
    Geen uitzending
  • 16:40
    De Tafel van Gert
    01:40
    Big Brother
  • 17:10
    Castle
    01:00
    Friends
  • 17:00
    Bar Rescue
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 16:30
    Obsessive Compulsive Cleaners
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 16:40
    World's Most Evil Killers
  • 17:00
    Wijzer Wonen
    21:30
    Herhalingslus
  • 17:12
    Zo doe je het!
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 17:05
    Ware Delicatessen
    01:30
    De Chalet aan de Semois
  • 17:15
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 16:55
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 17:09
    Tijd voor Max
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 17:10
    Downton Abbey
    00:17
    Nieuwsuur
  • 16:54
    De Dodelijkste 60
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach