Dit zijn de zes duo's van 'Het Goeie Leven'

dinsdag 13 september 2016

Op dinsdag 13 september hebben de kijkers op Eén kunnen kennis maken met het nieuwe Eén-programma 'Het Goeie Leven', het verhaal van Wim Lybaert en zijn twaalf levensgenieters.

Deze zes duo's zijn zot van kweken en koken. Zij zullen een onontgonnen weiland omtoveren tot een vruchtbaar en lekker paradijs, zij gaan back to basic, zij koken zonder elektriciteit, zij halen het beste uit de natuur. Met hun pure keuken proberen ze topchefs te verleiden.


Het eerste duo, Peter en Tine uit Serskamp, leerden elkaar kennen via een wildplukgroep op Facebook. Peter weet alles over paddenstoelen en Tine is een krak in kruiden. Zij kregen hun passie mee van hun grootvaders. Peter is gediplomeerd kok en Tine is horlogemaakster. Zij wisselt de tikkende klok graag af met de kweek van groenten in de weidse open lucht op het trage ritme van de seizoenen.

Lut en Lieve (Eeklo) zijn zussen en bakkersdochters. Familie en geschiedenis zijn zeer belangrijk in hun leven en deze liefde voor traditie trekken ze door naar de moestuin en de keuken. Op zondag is het altijd feest want dan eet de ganse familie wat de moestuin schaft. Lut is de zorgende moederkloek en Lieve is de creatieve prutser.

Bart Fransen (Stekene) en Bart Verelst (Beveren) zijn collega's en gekend als kleine en grote Bart. Kleine Bart werkte vroeger als chef-kok, maar voor een beter gezinsleven te hebben stapte hij uit de horeca en kwam terecht in het tuinbouwbedrijf van grote Bart, die uit een familie van fruittelers stamt. Hij is historicus van opleiding maar na enkele jaren in de klas gestaan te hebben werd de roep van het buitenleven en zijn familieroots alsmaar groter.

Bert (Etikhove) en Dirk (Sint-Denijs-Westrem) werken met klei uit de grond, kweken groenten uit de grond, maken eten en serveren het in zelfgemaakte dingen. Bert is van de ene op de andere dag weggewandeld van zijn kantoorjob en maakte van zijn passie's imkeren en pottenbakken zijn beroep. Door het pottenbakken leerde hij meester Dirk kennen die in zijn moestuin, zijn pottenbakkersatelier en zijn keuken de eeuwige vrijheid beleeft.

Glen (Pijpelheide) en Paulien (Heist-op-den-Berg) noemen zich de snotneuzen van het goede leven. Hij legt opritten en zij staat de ganse dag voor de klas. Zij hebben het minste ervaring van alle duo's zowel wat de moestuin als wat de keuken betreft. Met een stevige brok natuurtalent en dankzij Google en andere bronnen staan zij wel hun mannetje.

Paul (Watervliet) is postbode en de moestuinier van het duo en voor Elise (Kaprijke), die dagelijks voor de klas staat,  is koken haar lang leven en bijna een verslaving. Met wat Paul kweekt kan zijn gezin rijkelijk van eigen kweek leven. Ook al loopt kweken en koken bij Paul en Elise heel gescheiden, toch zijn zij vast van plan om hun talenten te bundelen in 'Het Goeie Leven'.

Het programma is geen harde competitie, er zijn geen afvallers en er is geen geldprijs, het is een spel met de natuur en een spel voor de eer. De duo's kweken om te eten en klinken op het goede leven. Pluk je eten en pluk de dag.

'Het Goeie Leven', elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers