Domino Day binnenkort op KANAALTWEE

woensdag 26 oktober 2005

Op vrijdag 18 november 2005 wordt in Nederland opnieuw een poging gewaagd het wereldrecord vallende dominostenen te verbeteren. Maar liefst 4.321.000 stenen worden vanaf 28 september a.s. door bijna 100 bouwers neergezet in het FEC Expocentrum in Leeuwarden. De bouwers dragen daarnaast ook op andere wijze bij aan de bijzondere invulling van het thema van dit jaar: 'het theater van eeuwig durende verhalen'. SBS 6 zendt Domino Day 2005 live uit in een avondvullend programma op de Nederlandse buis, en bij ons is het programma ook dit jaar opnieuw te zien op KANAALTWEE. Stefan Van Loock zorgt voor het commentaar.

Dit

jaar is gekozen voor een bijzondere invulling van het thema: 'het theater van eeuwig durende verhalen'. Het betreft verhalen die bij iedereen bekend zijn en een symbolische betekenis hebben, zoals Robin Hood, Pinokkio, Faust en de Klokkenluider van de Notre Dame. In een theaterachtige setting worden de verhalen in verschillende scènes verteld middels de vallende dominostenen. Bovendien spelen de bouwers een rol als figurant in de verhalen, waardoor het geheel een driedimensionaal effect krijgt.

In 2004 zagen meer dan 50 miljoen kijkers hoe met 3.992.397 stenen een nieuw wereldrecord vallende dominostenen werd gevestigd. Dit jaar wordt onder leiding van Robin Paul Weijers geprobeerd het recordaantal van 4.321.000 stenen te laten omvallen in een avondvullende uitzending van 19.30 tot 23.15 uur.

De presentatie bij SBS 6 is in handen van Wendy van Dijk en Hans Kraay jr.

Op KANAALTWEE beginnen ze eraan om 20.55 uur en na een onderbreking is het resultaat om 23.20 uur te zien.
Bron : KANAALTWEE
http://kanaaltwee.be

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers