'Down The Road' met Dieter Coppens nieuw op En

dinsdag 13 februari 2018

In het nieuwe programma 'Down The Road' gaat Dieter Coppens samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan. Ze maken een roadtrip door zeven landen gedurende 16 dagen.

Voor iedereen die mee op reis vertrekt, komt dit avontuur op een ideaal moment. Ze staan namelijk allen op een kruispunt van hun leven.


De zes jongeren die met Dieter op reis vertrekken zijn allemaal op zoek naar vrienden die weten wat het is om anders te zijn. Maar ze zijn ook op zoek naar vrijheid, avontuur, liefde en nieuwe ervaringen.

Door met deze jongeren op reis te gaan wil Dieter ook een beeld krijgen van wat het is om te leven met het syndroom van Down.

In zeven landen, België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Italië houdt de groep halt. Telkens gaan ze op zoek naar hun eigen grenzen, maken ze kennis met lokale lekkernijen en genieten ze van elkaars gezelschap. Deze avontuurlijke en emotionele rollercoaster toont klein verdriet en groot geluk.

'Down The Road' is een tof feelgood programma en toont fantastische avonturen. Het heeft niet alleen het leven van de zes jongeren veranderd maar ook dat van Dieter Coppens. 'Toen ik vertrok, was ik zeer zenuwachtig. Ik kon mij dit avontuur niet goed voorstellen. Het zijn niet alleen de jongeren die een tof avontuur beleefd hebben, maar ikzelf ook. Het zijn zes fantastisch lieve mensen die nieuwe ervaringen opgedaan hebben en hun grenzen hebben trachten te verleggen. Samen werden wij een heel hechte groep', zo vertelt hij aan TVvisie.

Dieter houdt van reizen en nieuwe ervaringen opdoen. Dat deelt hij het liefst met anderen. Hij is ook een echte outdoor- en familieman. Dat maakt van Dieter Coppens de gedroomde reisleider van deze enthousiaste groep. Samen met begeleidster Griet loodst hij zijn reisgenoten doorheen de verschillende landen.

De deelnemers zijn:

- Pieter (29), die op zoek is naar een vriendin om mee samen te wonen
- Lisa (26) wil de wereld tonen dat ze meer kan dan sommige mensen denken
- Hélène (21) wil met de reis haar grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen
- Kevin (33) wil via de roadtrip nieuwe vrienden maken
- Lore (33) wil graag een vakantie op haar maat zonder ouders, vol uitdagingen en grensverleggende activiteiten
- Martijn (32) wil door de trip nieuwe vrienden maken buiten zijn dagelijkse omgeving

'Down The Road', vanaf woensdag 28 februari wekelijks om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers