Drukke sportzomer voor Karl Vannieuwkerke

vrijdag 17 januari 2020

Het belooft een goedgevulde sportzomer te worden met zowel het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk als de Olympische Spelen in Tokio. Eén verzorgt de omkadering voor al deze uitzendingen en duidt Karl Vannieuwkerke aan als presentator voor deze 'moeder aller sportzomers'. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws.

De sportzomer van 2020 begint op 12 juni met de openingsmatch van het EK voetbal. De volgende dag spelen de Rode Duivels hun eerste match in en tegen Rusland. Zoals gewoonlijk kunnen voetballiefhebbers ook deze keer op Eén afstemmen om niets van het EK te missen. Net als bij het WK van 2018 bouwt de openbare omroep ook deze keer weer een heus voetbaldorp onder de VRT-toren, waar Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten alle matchen bespreekt. Omdat de verwachtingen voor de nationale ploeg erg hoog liggen, blijft Vannieuwkerke tot na de finale in Brussel. Pas de dag erna, op 13 juli, vertrekt hij samen met Maarten Vangramberen naar de Ronde van Frankrijk voor een nieuw seizoen van de dagelijkse talkshow 'Vive le Vélo'. Michel Wuyts en José De Cauwer volgen wel de volledige Tour en verzorgen zoals steeds het commentaar bij alle ritten.

Na de Ronde van Frankrijk verhuist de hele VRT-sportredactie haast meteen naar Tokio, waar Vannieuwkerke al meteen vanaf de eerste avond de omkadering van de Olympische Spelen verzorgt. Het concept is hier hetzelfde als in de Tour. Vannieuwkerke ontvangt elke dag enkele atleten, eventuele medaillewinnaars en BV's om samen de actualiteit van de dag te bespreken. Omdat het in Tokio acht uur later is dan in Brussel, wordt het programma op voorhand opgenomen en uitgezonden tijdens het tijdslot van 'Vive le Vélo'.

Bron: Het Laatste Nieuws


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers